Aftershokz TrekzAir

Nu ik al een tijdje aan het sporten ben merk ik dat ik het lastig vind om alles mee te sleuren. Zo neem ik mijn sleutel (voor alle apparaten), handdoek, bidon (sportdrank), haarelastiekje en natuurlijk mijn oordopjes en soms ook nog eens een telefoon. Dat is vrij veel! Daarom wil ik er ook alles aan doen om ruimte te maken.

Zo had ik laatst een fijne sportband voor mijn smartphone aangeschaft. Helaas moest ik daarna al mijn spullen van de loopband naar krachttraining mee sleuren. Zo kreeg ik laatst zo’n fijne gadget die mij zal helpen tijdens het sporten.

TREKZ AIR

Zo kreeg ik laatst een koptelefoon opgestuurd die muziek geeft via je botten achter je oren. Nou zal je denken: hoe dan? De AfterShokz Trekz is draadloos en werkt via de botgeleidingstechnologie. Deze koptelefoon draag je werkelijk achter je oren, en het geluid komt binnen via je jukbeenderen. Trekz Air geeft de jukbeenderen trillingen waardoor het direct via je binnenoor naar binnen gaat.

Veiliger of niet

Nou kan ik natuurlijk vertellen dat koptelefoons fantastisch werken. Maar ik ben een paar jaar geleden mijn vriendinnetje verloren door een koptelefoon. Kijk dus altijd uit als je buiten bent, en let goed op je omgeving.

Het fijne aan deze technologie is: dat je met de Trekz Air omgevingsgeluiden nog gewoon hoort. Waardoor het ook wat veiliger is onderweg. Trekz Air noemt deze koptelefoon dan ook ‘veilig’, maar zelf noem ik het juist ‘veiliger’ omdat ik vind dat je altijd door muziek afgeleid ’er’ raakt.

Mijn ervaring met deze Trekz Air

Zodra ik het pakketje uitpakte zag ik een mooi doosje van Trekz Air tevoorschijn komen. Zo ziet het er erg professioneel uit en erg klein en vooral compact. Toen ik de Trekz Air uit de verpakking haalde merkte ik vrijwel direct dat het licht van gewicht is en vrij dun oogt en voelt. Zo val je ook niet 1,2,3 op tijdens het sporten.

  • Blijft het goed zitten?

Tijdens het sporten merkte is direct dat het goed bleef zitten en dat ik zelfs mijn playlist via Spotify aan kon zetten in de lockers (beneden) waar ik boven was. Zo kan de Trekz Air tot wel 10 meter afstand bereik. Zo hoef je niet te denken: Ah, dit moet ik nog eens meesleuren en kun je verder gaan met je sportactiviteit.

  • Draadloos en Batterijduur op een rijtje

De Trekz Air heeft een Bluetooth v4.2. verbinding. En zodra je de Trekz Air volledig hebt opgeladen, heeft het een batterijduur van 6 uur (dit kan overigens gewoon met de bijgeleverde USB-kabel).

Het fijne aan deze gadget vind ik dat het makkelijk, en vooral onopvallend is. Zodra ik aan het sporten ben had ik in ieder geval geen starende ogen. Het is eventjes een gek gevoel zodra je hem op doet, maar het scheelt mij in ieder geval tijdens het sporten met het meesleuren van mijn spullen.

  • Muziek tijdens het sporten

Zodra ik mijn haren over deze koptelefoon doe, merk je eigenlijk niet dat ik een koptelefoon op heb. Ik kan in ieder geval niet zonder muziek tijdens het sporten dus dit is echt een oplossing voor mij.

De AFTERSHOKZ TREKZ AIR GRIJS is verkrijgbaar voor een fijne prijs van € 169 in online webshops o.a. Coolblue, en in winkels zoals BCC en verschillende sportwinkels.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!