UIT

Bang zijn voor onweer en wat te doen

Ik weet nog wel als klein kind dat ik wegkroop van onweer; ik lag dan ook de hele nacht wakker. Klinkt misschien gek, maar niet iedereen slaapt erdoorheen.

Zo is het de laatste jaren gelukkig is rustiger geworden als ik onweer hoor. Wat doe ik om rustig te blijven, en wat kan jij doen? Ik schreef het voor je op.

Wordt wakker

Oké dit gaat misschien heel gek klinken maar omdat je bang bent werkt het niet om met stress in je bed te liggen. Wordt eventjes wakker: zet even thee doe bijvoorbeeld je TV aan en denk even niet aan het onweer buiten. Zo maak je je hoofd even leeg waardoor je daarna weer lekker kan slapen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele nacht wakker ligt toch?

Pak je telefoon

Je telefoon pakken is natuurlijk niet al té goed omdat het schermlicht je wakker houdt. Maar.. Je moet je natuurlijk eventjes afleiden. Een spelletje spelen op je mobieltje of even nog je sociale media checken kan geen kwaad. Althans, zo denk ik erover. Voor je het weet is het onweer buiten voorbij.

Kijk naar buiten

Nog niet zolang geleden hoorde ik het buiten onweren. Ik bleef wakker, maar bedacht me even om naar buiten te kijken. Het klinkt misschien gek maar ik voelde me ineens ontspannen. De regen die langs de ramen liep ontspande me op-een-of-andere manier.

Blijf rustig

Onweer gaat van zelf wel weer voorbij: je bent vast veilig in je eigen huis of zelfs bij je ouders. Het gaat wel weer over. Blijf vooral rustig.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!