UIT

Begin het nieuwjaar goed zonder angst of paniek

Sommige mensen blijven thuis, sommige lopen rondjes door de wijk en sommige vieren het uitbundig.

Wij mensen weten altijd wel wat te maken van Oud & Nieuw, maar wat nou als je net zoals mij last hebt van paniekaanvallen en je woont op jezelf. Of je bent op leeftijd en je wilt het toch gezellig maken? Vandaag geef ik je een aantal tips om oud én nieuw goed door te komen.

Haal alles wat eerder in huis

Als je alles wat eerder in huis haalt, kun je makkelijker de drukte vermijden en wat rustiger het nieuwjaar in gaan. Zelf ben ik echt een controle freak en wil het liefste alles tot de puntjes geregeld hebben. Maar als ik iets grootst moet plannen moet ik ten eerste letten op de drukte bij alle winkels, en maak ik van tevoren een lijstje met alle dingen die ik nog moet halen.

Maak je eigen plannen en hou je eraan

Wil je liever thuisblijven? Of gezellig bij je ouders? Laat je niet weerhouden om dat niet te doen. Het is jouw leven en jij bepaald wat je het liefste doet. Doe wat voor jou goed voelt. Voor mij werkt het beste om vooruit te plannen: zo weet ik nu al wat ik ga doen met Oud en Nieuw en dat voelt voor mijzelf fijner dan dat ik alles last minute moet regelen.

Maak je eigen ‘traditie’

Tradities zijn natuurlijk ook maar zomaar ontstaan. Maar wist je ook dat je ook je eigen traditie kunt maken? Bak bijvoorbeeld heerlijke oliebollen, of doe karaoke met de familie. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je doet het al ieder jaar.

Wees bij mensen waarvan je houdt

Zelf vind ik het fijn om bij mensen te zijn, ik ben echt een gezelschapsmens. Voel ik me eventjes niet goed? Kan ik met mijn ouders bijvoorbeeld erover praten, en daarna voel ik me alweer iets beter.

Drink niet de hele avond

Natuurlijk, het is oudejaarsavond. Maar sommige mensen worden vervelend of slaperig van Alcohol. Je wilt natuurlijk niks missen van jouw avondje met je familie. Natuurlijk Champagne is altijd goed, maar matig het; zo kun je nog genieten van je avond (en het vuurwerk natuurlijk!).

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!