UIT

Bespaartips in de moderne tijd

Zelf probeer ik al een tijdje te sparen, of het werkt? Dat weet ik nog niet precies.

Na wat rekeningen blijft er niet heel veel van over. Toch ga ik vanaf vandaag proberen te sparen, al is het maar een klein beetje. Alle beetjes gelden. En ik hoop met mijn tips jou ook op gang te brengen met het besparen met meerdere tips.

Moderne tijd

Je hoeft natuurlijk niet alles te verkopen. Maar, je kunt je spulletjes nagaan en kijken wat je nog hebt liggen om te kunnen verkopen. Vroeger, toen er nog geen Marktplaats was verkocht ik mijn spulletjes via Koninginnedag op zo’n rommelmarkt. Tegenwoordig kun je al met een paar klikken je spullen verkopen. En zelfs via Facebook, maar hiermee zal ik zelf mee uitkijken.

Het is leuker om creatief te zijn

Zelf ben ik altijd creatief in het maken van spullen. Via blogs zoals de mijne, kun je heel wat leuke DIY’s vinden om deze zomer door te komen. Soms moeten wij mensen nou eenmaal creatief zijn als we niet veel te besteden hebben. Zelf had ik een ouder die wat meer geld had, en een die amper geld had.

En ik moet zeggen dat ik het leuker vond zonder amper wat te besteden als kind. Omdat je dan vele malen creatiever wordt. Mijn pa had altijd geld nodig om wat met mij te kunnen ondernemen. En als kind is het leuker om creatiever te zijn, omdat je dan je fantasie meer kunt gebruiken.

Probeer te bezuinigen op de boodschappen

Zelf geef ik eerlijk toe dat ik iedere maand naar de Aldi ga. Ik besteed in me eentje voor een hele maand €100, de laatste tijd wel iets meer rond de €150 euro. Dat is totaal niet veel en me kar ligt helemaal vol, zelfs met zalm en lekkere koekjes. Nou haal ik me brood en de koffie wel bij een andere supermarkt maar ik heb wel ontzettend veel in huis.

Zelf heb ik ook weleens boodschappen gedaan bij de Hoogvliet. Hier was ik al €100 kwijt voor boodschappen voor 1 a 2 weken, en dan had ik veel minder in huis. Jammer! Dan ga ik liever naar een goedkopere supermarkt, ik schaam me niet. Dan hou ik ook nog eens geld over!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!