UIT

Blijf dagelijks gemotiveerd

Motivatie, waar haal je het af en toe vandaan? Waar haal je bijvoorbeeld motivatie vandaan als het slecht met je gaat.

Wanneer je gemotiveerd bent kun je normaal functioneren, en werk je wat harder dan normaal. Wie wilt er nou niet motivatie? Haal jij motivatie uit de kleinste dingen in het leven, of krijg je pas motivatie wanneer het lekker gaat in je leven? Het kan in de kleinste dingen zitten in het leven, maar waarom is iedereen zo erg op zoek naar Motivatie? Vandaag heb ik een aantal tips en tricks op een rijtje gezet voor jou! Zodat je wat meer motivatie kunt terug vinden in je leven, lees het vooral verder.

Als je motivatie wilt vinden, ben je dan eigenlijk op zoek naar geluk? of iets positief in je leven? Heb jij elke dag motivatie in je werk of school? Waarschijnlijk niet. Jij moet de eindjes omhoog houden, niemand anders doet het voor je. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet, en zo hoop ik je wat meer Motivatie te geven in het leven! (en natuurlijk een heeeel gelukkig leven!) Hieronder vind je de tips:

Doelen

Ik heb het meerdere malen verteld op mijn blog: ik maak zelf altijd To-do lijstjes voor doelen die ik nog heel graag wil doen. Wil jij graag die ene opleiding, of wil jij heel graag ergens werken? Ga ervoor! Wat heb je te verliezen? Hou deze doel altijd in je gedachten, zo kun je veel makkelijker ergens naartoe werken. Het helpt mij in ieder geval wel heel graag.

Strakke planning maken

Een strakke planning is een must voor een doel in het leven. Probeer jezelf dus aan een planning te houden, zelf vindt ik het af en toe ook nog heel erg moeilijk vooral omdat ik een onregelmatige baan heb ( bloggen ). Alsnog staat er altijd een blogpost op de planning, no matter what. Ik hou dit altijd in mijn hoofd, en werk ook altijd de tijden dat iedereen normaal ook altijd werkt.

Wat ik graag doe is vooruit werken, dit kun je ook met je school doen. Werk vooruit dan kun je een paar weken rustig aan doen met je schoolwerk. Soms is het onhaalbaar, maar dat heeft iedereen wel met zijn/haar werk. Dus een planning is echt een must!

Maak tijd vrij

Oké, je hoeft niet echt altijd alleen maar te werken. Relaxen mag ook wel op zijn tijd, probeer dus s’avonds altijd een rustmomentje te plannen. Zo kun je even je hoofd leegmaken en aan jezelf denken. Overdag moet je plannen voor werk of school, s’avonds is rust. Zo hou je je ook nog eens aan je planning.

Werk overdag

Probeer echt overdag te werken, zoals ik al eerder zei: het heeft totaal geen nut om s’avonds te werken. Als je s’avonds niet kunt ontspannen probeer je gedachtes of dingen die je nog moet doen op een kladblok te zetten. Zo kun je je gedachtes even verzetten, en morgen kun je ermee verder gaan.

Probeer niet alles zelf te doen

Sommige mensen ( incl. ik zelf ) doen het liefst alles zelf. Soms moet je je trots opzij zetten en om hulp vragen dit kan op je werk zijn of school, maar je kunt bijvoorbeeld het ook aan familieleden vragen. Het is niet gek of raar.. dus probeer het! Misschien weten zei wel een oplossing voor het probleem. Waarom niet?

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!