UIT

Budget verhuistips op een rijtje

Als je gaat verhuizen kan het nogal chaotisch zijn, ik weet daar zelf alles van.

Toch hoort verhuizen leuk te zijn, en kun je met wat simpele tips je beter voorbereiden op het verhuizen zelf. Denk jij bijvoorbeeld aan het opmeten van de ramen en muren? Ik heb voor jou verschillende soorten tips op een rijtje gezet. Kijk dus vooral eventjes mee!

Begin bij stap één

Het belangrijkste is natuurlijk om je hoofd koel te houden, voor en tijdens het verhuizen. Schrijf alles eventjes op papier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Het opmeten van de ruimtes. ( dit is belangrijk voor je nieuwe bankstel of bijvoorbeeld je rolgordijnen. )

Het inpakken van je belangrijkste spullen. ( dit neemt nogal wat tijd in beslag )

Het kopen van je nieuwe spullen. Wat heb je nog nodig? Schrijf alles op! Totdat je erachter komt dat je iets mist.

Vergoedingen: waar heb je recht op? De gemeente stelt voor bepaalde personen vergoedingen op. Informeer hiernaar, alles waar je recht op hebt is meegenomen.

Neem alvast wat spullen mee

Sommige mensen nemen alles op het laatste moment mee. Zelf vind ik dat je best al wat dozen mee kunt nemen, zelfs als je nog aan het klussen bent. Je kunt deze dozen bijvoorbeeld al kwijt in de schuur of kelder. Zo kun je makkelijker verhuizen op de dag zelf, en neemt het niet heel veel tijd in beslag.

TIP: heb je even geen verhuisdozen bij de hand? je lokale supermarkt heeft vast wel bananendozen, heb ik ook gedaan en het materiaal is nog dikker ook.

Geef je adres door

Het beste is om op tijd je adres door te geven aan verschillende instanties. Zo kom je later niet voor problemen te staan, zelf heb ik dit namelijk ook meegemaakt. Maar dan met de pakketjes: mijn bloggers pakketjes werden niet doorgestuurd, en zijn zelfs daar afgeleverd en nooit meer wat over vernomen. Belachelijk dat dit kan! Daarom is het handig om iedereen je adres tijdig door te geven, zelfs zakelijke relaties. Haha!

Check, check, dubbelcheck

Het is natuurlijk een kwestie van organiseren, gek om van te worden.. Als je aan het verhuizen bent kun je het beste aan het einde van de dag, nog eventjes kijken wat je nog kunt regelen. Online kun je verschillende verhuistips vinden: handig.

Hoofd kalm en gaan

Probeer kalm te blijven, verhuizen blijft nou eenmaal een hoop geregel en het kan je serieus tien jaar ouder maken. Nee echt! Maar probeer je hoofd kalm te houden als je bezig bent met verhuizen, en alles hoeft niet in een dag af. Morgen weer een nieuwe dag.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!