UIT

Concentreren op school of werk

Zelf ben ik zo’n meisje die heel erg snel afgeleid raakt, zelfs nu zit ik muziek te luisteren terwijl ik eigenlijk dit artikel moet schrijven.

Af en toe weet ik niet wat ik met mezelf aanmoet.. tja, en wat doe je dan? Gelukkig weet ik wel wanneer ik me moet concentreren wat ik moet doen, daardoor raakte ik geïnspireerd en maakte ik dit artikel. Want wat doe je als je je niet goed kunt concentreren? Zet je het dan weg, en ga je morgen verder.. of probeer je het op een andere manier? Vandaag heb ik een paar simpele tips op een rijtje gezet.

Maak alles leeg

Hiermee bedoel ik niet alleen je bureau maar ook je gedachtes. Zet alles even op nul, waar begin je? Wat is het meest logisch.. Ik zet alles altijd stap voor stap op papier en zo werk ik mijn lijstje af. Zo ben je meer gefocust op je werk of school. Het klinkt heel logisch, maar om het te doen haakt iedereen toch wel af.

Mobiel

Zelfs deze stap klinkt simpel maar het is het toch niet, waarom eigenlijk niet? Iedereen is tegenwoordig verslaafd aan hem/haar mobieltje. Zo verslaafd dat het eigenlijk van je werk afbrengt, het is dus niet handig om je mobieltje in de buurt te hebben.

Rustige werkplek

Om je beter te kunnen focussen moet je zorgen voor een rustige werkplek, zo kun je je beter concentreren en werk je veel makkelijker. Zorg er dan ook voor dat je werkplek schoon en opgeruimd is, ik vind dat persoonlijk fijn werken.

Maak een Playlist

Als je bijvoorbeeld moet concentreren op huiswerk of een belangrijke opdracht zorg er dan ook voor dat je muziek bij de hand hebt. Hiermee bedoel ik geen Up tempo’s, maar gewoon rustige muziek. Maak dus van te voren een playlist op bijvoorbeeld Spotify zo heb je altijd je muziek bij de hand.

Sommige mensen vinden het heerlijk om ook zonder muziek te luisteren te werken. Het is helemaal aan jou wat je keus is. Je kunt zo zelf zoeken waarmee je het beste werkt en kunt focussen.

Eet gezonder

Wist je dat je met gezonder eten je ook beter kunt concentreren? Hiermee bedoel ik geen snoep en chocolade.. Maar gewoon fruit en gezondere maaltijden. Als je gezonder eet kun je vaker ook dingen onthouden, gezonder eten is dus ook een oplossing.

Vrienden

Tja, het is een cliché maar vrienden helpen je tijdens je huiswerk niet echt mee. Probeer dus je echt op je werk of school te focussen, je vriendinnen kunnen wel wachten tot de pauze.

Kalmeer

Zodra je in je hoofd rustig bent.. Probeer je dan ook te kalmeren. Als je druk in je hoofd bent, of met andere dingen bezig bent kun je je ook minder focussen.

Laatste stap

Als je afgeleid bent ga je ook vaker heen en weer wiebelen op je stoel, dit deed ik ook vaak als ik last had van paniekaanvallen. Blijf dus rustig en kalm op je stoel zitten zo blijf je beter bij de les of waarmee je bezig was.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!