UIT

Dit leer je van het verhuizen en op jezelf gaan

Het klinkt misschien gek dat je van verhuizen kan leren, toch is het zo.

Als je jong bent kan verhuizen als heftig worden ervaren, begrijpelijk meestal verhuis je naar een andere stad of wijk dat je persoonlijk niet kent. Toch heeft verhuizen een aantal voordelen ook al zou je het niet zeggen. Vandaag schreef ik een aantal dingen die je van het verhuizen kunt leren, lees dus vooral eventjes mee.

Zelf ben ik een aantal keren verhuist. De meeste keren waren eigenlijk niet dat ik het wilde maar moest. Zo verhuist ik toen ik klein was van:

Den Haag > Naar een andere wijk > Naar Zoetermeer > en nu in Rijswijk > Naar een andere wijk.

Toen ik van Den Haag naar Zoetermeer verhuisde was dit uit pure nood. Ik werd bedreigd door mijn eigen vader, op dat moment kreeg ik er ook nog eens een stiefvader erbij (waar ik dus ook nog aan moest wennen. En gingen we met zijn alle verhuizen en moest ik totaal nog wennen aan de situatie waardoor ik vaak ruzie had met vooral mijn stiefvader. Nu woon ik inmiddels een jaar op mezelf en ben ik aan het kijken voor een andere woning, ik wil het liefste volgend jaar verhuizen. Dit wil ik graag omdat ik maar 1 slaapkamer heb en eigenlijk dit huis of wel ‘huisje’ te klein is.

Het contact onderhouden met Familie, vrienden etc.

Toen ik als puber naar Den Haag naar Zoetermeer verhuisde hadden we daar geen familie. Je komt dan ook wel in een crisis terecht dat je niet weet hoe je deze contacten moet onderhouden. Het is best lastig om dan eventjes te zeggen ik reis even een uur om naar familie te gaan, omdat je ook nog eens terug moet. Bovendien denk je dat familie jou ook wel weet te vinden maar meestal doen ze dit ook niet. Wat je ook moet beseffen is dat als je eenmaal verhuist bent dat je er wel achter komt wie er echt om je geeft en doet. Het is ook wel weer leuk om na een lange tijd elkaar weer te ontmoeten zo krijg je alleen maar ware vriendschappen.

Er zit een scheur in je comfort zone

Als je verhuist kan ik best begrijpen dat je je hebben en houden kwijt bent, je moet alles weer van voor af aan opstarten. Nou is dit gevoel in het begin angstig maar je komt er ook snel achter dat je je leven best op een andere plek kunt beginnen. Als je maar je familie maar een of andere manier bij je draagt, zo ook via Skype. Als je je basis hebt komt het wel goed.

Angsten loslaten het is een optie

Zelf moest ik van jarenlang in Den Haag gewoond te hebben naar Zoetermeer verhuizen, dat is best angstig als je daarnaast ook nog last hebt van Paniekaanvallen. Maar het is ook wel bevredigend op een of andere manier dat je weet dat je een nieuwe start maakt. Zodra je je angsten los laat kun je je leven op elke plek starten, al is het in het buitenland. We zijn allemaal mensen en daarom denk ik dat je hierin zeker niet de enige bent.

Je locatie verandert je

Het was een hele stap voor mij om naar een andere stad te verhuizen, maar je locatie veranderd je persoonlijk. Nee echt: in Zoetermeer heb je alleen maar bossen en een leuke centrum. Ik was dan ook met Lucca (mijn hond) iedere dag te vinden in het bos. In Den Haag zat ik alleen maar thuis mezelf op te sluiten en films te kijken en te kloten met PC’s (ja, thuis was ik een nurd) hah! Het voelt in het begin angstig maar geloof me.. iedereen komt er wel overheen. Het heeft soms alleen tijd nodig, plus vrienden kun je overal maken.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!