UIT

Dit maak je mee als je met de bus reist

Laatst zat ik weer sinds aantal jaar in de bus, gek gevoel als je normaal het niet aan ‘durfde’.

Het inspireerde me eigenlijk tot het maken van een artikel: vroeger heb ik wat afgereisd met de bus en het leek me leuk om wat herkenbare punten op een rijtje te zetten, als je net zoals mij reist met de bus.

Persoonlijk

5 jaar geleden kreeg ik last van mijn PTSS, dat was ook eigenlijk het moment dat ik niet meer over straat ging dus ook niet meer met de tram of bus. Ik was nog bezig met mijn rijbewijs maar met 40 graden koorts afrijden, zakte ik en na een maand verliep mijn theorie en kreeg ik ook nog eens me eigen huis. Daarom ben ik nu verplicht om met de bus, tram of fiets te gaan. Ik heb nog steeds last van paniekaanvallen maar de laatste tijd probeer ik in sommige dingen mijn grenzen te verleggen. Daarom probeerde ik laatst, althans ik moest wel: ik had boodschappen nodig om weer te reizen met een bus.

Herken jij ook deze situaties in een bus? Ik ben benieuwd:

Als de buschauffeur doorrijd

Vroeger had ik hier wat minder last van maar de laatste jaren zie ik bij verschillende buschauffeurs die expres doorrijden bij een halte, terwijl ze je toch echt zien staan bij de haltes. Mij is het ook een keer overkomen; ik liep te zwaaien en te doen maar schijnbaar was meneer aan het slapen en reed gewoon door. Belachelijk vind ik het gewoon.

Bekende in de bus

Het klinkt misschien gék, maar sommige mensen wil je gewoon echt niet tegenkomen en vooral niet wanneer je het eventjes niet ziet zitten en die ‘persoon’ maar door blijft kletsen. Pfft.

Huilende kinderen en.. Telefonerende mensen

Mensen die onwijs irritant en vervelend in de bus gedragen. Soms wil je gewoon eventjes rust, vooral als je van werk of school vandaan komt. Er is natuurlijk niks aan te doen, helaas.

De ‘overvolle’ bus

Je kent het wel: geen ruimte meer om te zitten of te staan. Dit merkte ik altijd ochtends vroeg of eind van de dag als iedereen van werk of school komt, superirritant.

Er zijn natuurlijk nog een aantal dingen die ‘mij’ vooral irriteren in een bus zoals:

  • Eten en drinkende personen.
  • Bus die té laat of té vroeg komt zodat je de bus mist.
  • Chauffeur die té hard rijdt of niet oplet waardoor er getoeterd moet worden.

En nog meer van dat soort irriterende dingen die je in de bus meemaakt.

Mijn nare ervaring in de bus

Ik had mijn enkel verrekt waardoor ik amper kon lopen, en met krukken moest lopen. Er was nergens plek dus ik dacht te zitten op de ‘invalide plek’ waar niemand zat. Eén halte later werd ik gedwongen op te staan door een wat oudere man, hij was nog erg actief en vond dat ik wel eventjes op het bordje moest kijken dat ik weg moest en dat de plek van hem was. Uiteindelijk na uitgescholden te worden door een oudere man ben ik met mijn pijnlijke enkel gaan staan. Jammer dat ik wel respect heb voor alle ouderen in Nederland maar ouderen niet voor de jongere generatie.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!