UIT

Eten met mate: tips om niet te veel te eten

Zelf is mij altijd geleerd dat je eens per week een ‘Cheatday’ mag plannen, vooral als je een dieet volgt.

Vooral niet als je nog jong bent dan ben je pas echt vatbaar voor ‘afvallen en dik zijn’ daarom schreef ik mijn redenen op waarom jij WEL af en toe ongezond mag eten. Natuurlijk met mate.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nu naar de kast loopt en alle ongezonde dingen eruit pakt. Nee: ik vind dat als je echt zin hebt in iets dat je best het mag hebben. Dit betekend niet dat je je vol mag vreten met al het ongezonds.

Leef en geniet van het leven

Vooral als je jong bent, is het belangrijk om te genieten van het leven. Maak je vooral geen zorgen als je dan wat voller bent: dit komt op latere leeftijd echt wel weer goed. Vooral als je je zorgen gaat maken, gaat het fout. Probeer altijd jezelf te blijven en te genieten van het leven met de mensen om je heen. Laat het los en ga verder zo heb ik dat zelf geleerd.

Neem een normaal patroon aan

Als je iedere dag ongeveer hetzelfde eet, noem je dat normaal. Hou dit vol en probeer er niet van af te wijken. Af en toe iets lekkers mag wel zolang je je daarna aan een patroon houdt. Straf jezelf vooral niet op de dingen die je per ongeluk heb gegeten. Want geef het nou toe: we doen het allemaal 😉

Gezond eten

Als je alleen maar gezond blijft eten, kent je lichaam geven moment niet anders. Als je dan iets anders probeert kun je daardoor zelfs misselijk worden. Je mag echt wel af en toe vet hebben, sterker nog: je lichaam heeft het juist nodig. Daardoor overleven wij en maakt het ons sterker als mens. Gewoon doen dus!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!