UIT

Ga georganiseerd het nieuwe jaar in

Waarschijnlijk heeft iedereen wel goede voornemens.

Maar ga je ook goed georganiseerd het nieuwe jaar in? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet om een frisse nieuwe start te maken in 2018! Kijk dus vooral eventjes verder.

Maak een ‘nieuwe’ ochtend routine

Nu het eenmaal 2018 is, moet je natuurlijk een nieuwe start maken met leuke en goede nieuwe voornemens. Maar doe je niet alles hetzelfde ieder jaar? Probeer een nieuwe ochtend routine te maken, zorg dat alles de vorige dag al klaar ligt zodat je sneller en beter kunt opstaan. Sporten in de ochtend? Alles is mogelijk.

Ruim je huis/kamer op

Nu denk je: waarom moet ik nu alles gaan opruimen? Maar een opgeruimd hoofd zorgt voor een betere routine in je leven. Zo hoef je je niet druk te maken over die ene kast die nog een rotzooitje is. Bovendien als je net zoals mij thuis werkt kan het ook nog eens productiever werken.

Sociale leven?

Denk niet alleen aan je normale sociale leven maar ook je sociale leven ‘online’. Wat heb je nou eigenlijk op je PC staan of je Facebook profiel? Zijn er dingen die een ander niks aangaat? Ruim het op en maak een frisse start.

Nieuw jaar = nieuw notitieboekje

Zelf koop ik ieder jaar een nieuw notitieboekje. Nu zal me vast voor gek verklaren: maar het werkt persoonlijk voor mezelf echt voor een opgeruimde hoofd. Zo kan je fris het nieuw jaar in met een nieuwe maand: Januari 2018. Heerlijk!

Maak een to-do lijstje of bucketlist voor het nieuwe jaar

Zelf maak ik ieder jaar een nieuw bucketlist (dingen die ik dit jaar nog wil bereiken). Zo staat er voor 2018 dit op mijn lijstje:

  • Nieuwe tattoo ( op me been )
  • Sporten en beter in me vel zitten
  • Het liefste mijn rijbewijs, maar dan moet ik wel een paar angsten doorstaan
  • EMDR Therapie. Ik wil nu toch echt van mijn paniekaanvallen af en ik hoorde dat dit erg goed is voor PTSS.

Zo maak ik ieder jaar een lijstje, en maak ik eigenlijk per maand een to-do lijstje met dingen die ik nog moet doen die maand. Dit werkt voor mij het beste, maar dit ligt natuurlijk ook erg persoonlijk.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!