UIT

Ga vaker naar buiten met angsten

Vandaag heb ik dus een aantal redenen op een rijtje gezet om weer naar buiten te gaan. Zo hoop ik jou te inspireren om meer naar buiten te gaan, en leuke dingen te doen, dus lees vooral verder.

Heb jij redenen om naar buiten te gaan, doe je het voor je werk? school? voor je vrienden, of familie. Zo heeft iedereen zijn of haar redenen om naar buiten te gaan. Maar voor mij moet het, maar het komt goed ook met mij uiteindelijk. Zolang ik zelf iedere dag naar buiten ga, en een frisse neus haar komt het goed.

Hond

Ga er dus op uit samen met je hond, ga langs straatjes waar je normaal nooit in zal lopen. Ondek je buurt en nieuwe mensen, maak een praatje en zo kun je de sociale contacten ook nog eens stimuleren.

Vitamine D

Je lichaam maakt Vitamine D aan, dat maakt je niet alleen gezonder maar ook slimmer. Wist je dat? Als je Vitamine D aanmaakt kun je ook dingen sneller onthouden, en je zit lekkerder in je vel. Ga dus meer naar buiten, en ga lekker in de zon zitten!

Depressie

Natuurlijk is het geen medicijn tegen je depressie, maar als je hier last van hebt is het juist goed om meer naar buiten te gaan. Heerlijk lopen over het strand, het bos of gewoon door je buurt. Ik kan het helaas weten, en ik weet dat meerdere mensen tegenwoordig hier last van hebben. Probeer dus vaker ook een blokje om te lopen, en houdt in je gedachten: het komt goed neem het van mij aan.

Wandel samen

Als je samen wandelt is het niet alleen gezelliger, ook kun je leuke dingen buiten doen. Plan een dagje ‘buiten zijn’ loop door de buurt rond, plan een picknick (vooral nu..) is het heerlijk om een zwembad buiten neer te zetten en je uit te leven. Het is ook nog eens heel erg gezellig!

Je wordt blijer en fitter van

Zelf wordt ik blijer van om buiten te wandelen, je krijgt een glimlach op je gezicht. Dus het heeft zeker effect op je humeur, ook heeft het effect op je lichaam. Bootcampen buiten in de natuur bijvoorbeeld, je kunt er ook nog eens fitter van worden. Zelf heb ik laatst skeelers gekocht, heerlijk is het om me uit te leven en op een gezonde manier ook nog eens af te vallen. Gebruik je creativiteit, dat lukt vast wel in de natuur.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!