UIT

Gemotiveerd blijven om te sporten

Ik ben inmiddels een jaar lang lid van de lokale sportschool. Klinkt gek maar ik kom er graag.

Ik krijg nou eenmaal niet de perfecte lichaam zoals iedereen op de sociale media plaatst door donuts te eten. Nee, ik moet er helaas ook wat voor doen maar als je me blog volgt werpt het ook zijn vruchten af. Ben jij benieuwd waardoor ik nog gemotiveerd blijf?

Het liefste blijf ik ook thuis met een kop thee maar nee. Soms moet ik mezelf ook echt motiveren om naar de sportschool te gaan maar het is het ook wel waard. Ik krijg er namelijk veel voor terug, maar wat?

Je valt af

Sporten is een onderdeel voor als je wilt afvallen. Natuurlijk moet je allereerst naar je eetpatroon kijken want dat is het belangrijkste om af te vallen. Zelf ben ik na een jaar 10 kilo kwijt nou zal je vast zeggen: maar dat duurt onwijs lang.. Maar als je je gewicht wil behouden en niet een jojo-effect krijgt is het beter om langzaam aan de slag te gaan. Ik blijf nu hangen op hetzelfde gewicht maar moet nog 10 kilo kwijt om de juiste BMI te hebben, ik heb in ieder geval geen obesitas gewicht meer. Sporten werpt dus echt zijn vruchten af het heeft alleen tijd nodig.

Plannen

Eigenlijk plan ik alles in zelfs de dagen dat ik naar je sportschool ga. Ja zelfs ik hou niet altijd mijn schema aan maar probeer wel altijd mijn best te doen om erheen te gaan. Als je er eenmaal bent valt alle last van jezelf af.

Spreek af

Zelf heb ik me ingeschreven samen met mijn stiefvader. Een goede motivatie om dan te gaan. Als hij soms geen zin heeft motiveer ik hem en zo ook andersom. Het hebben van een sportmaatje (merk ik) werkt echt.

Groepslessen

Mijn sportschool geeft weleens Zumba, Yoga en nog veel meer van dat soort lessen. Sommige mensen vinden het leuker in een groepje dan alleen. Persoonlijk ga ik liever alleen en doe dan mijn ding.

Zorg voor goede muziek

Mijn sportschool heeft apparaten met ingebouwde Apps zoals YouTube en zelfs mijn blog kan ik bekijken als ik in de sportschool sta. Superhandig! Maar je kunt natuurlijk ook een leuk afspeellijstje maken op je telefoon.

Kleding

Voor mij werkt het hebben van leuke en vooral comfortabele kleding dat ik mijzelf in de sportschool beter ga voelen. Het hoeft ook niet duur te zijn zo haal ik mijn leggings bij de Primark die erg lekker zitten.

Je gaat beter in je vel zitten

Als laatste: ga je natuurlijk beter in je vel zitten nadat je hebt gesport. Ik heb letterlijk na het sporten energie voor 10 deze energie gebruik ik dan ook. Want als ik op de bank ga zitten na het sporten val ik zowat in slaap. Meestal ga ik dan altijd mijn huis opruimen, heerlijk gevoel.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!