UIT

Goed voor jezelf zorgen met deze tips

Soms ontschiet het ons gewoon om tijd te besteden aan ‘ons zelf’.

Zo denk ik zelf altijd eerst aan een ander, maar dat ben ik nu aan het afleren. En het leek mij leuk om deze tips met jou te delen. Zoek je zelf ook nog inspiratie om voor jezelf te zorgen deze warme zomer? Kijk dus vooral eventjes verder.

Geen stress

Wat voor mij heel herkenbaar is, is het hebben van stress in de zomer. Zelf ben ik jarig in de zomer (Augustus de 31ste) en ik kan me van te voren al superdruk maken. Nu ik ouder wordt krijg ik er steeds minder last van ook omdat ik de stress uit mijn leven heb gebannen. Ik probeer de dingen te doen die ik kan zoals Bloggen en mijn huishouden daarnaast probeer ik mezelf rustig te houden.

Slaap voldoende

Af en toe herinner ik mezelf: Oh, het is al zolaat?! Tja. Soms moeten wij onze slaap pakken en dat betekend: eerder naar bed, en sta optijd op. En daarmee bedoel ik dat je ook echt er rekening mee houdt wat voor jou het beste is. Ieder mens is anders, en sommige mensen hebben gewoon weinig slaap nodig en de ander meer. Zelf hou ik mijn slaap in de gaten met een App via mijn mobiel, fijn om in de gaten te houden!

Verzorg jezelf

Soms is het heerlijk om jezelf te verzorgen: Maskertje, jezelf opmaken, Bodylotion opdoen en scheren. Af en toe plan ik voor mezelf een ‘Pamper’ momentje en geloof me: het mag best. Niemand verteld jou of het wel of niet mag.

Fruit is gezond

Om goed voor jezelf te zorgen is het belangrijk dat je goed slaapt, en jezelf verzorgt qua uiterlijk. Maar.. soms ontschiet het gewoon om fruit te nemen. Als je dit totaal vergeet te doen: probeer eens vitaminepillen. Ik gebruik zelf die van de Action, werkt fijn.

Ga eens naar de kapper

Zelf heb ik weleens van die momenten dat ik denk: ik denk vaker aan een ander, dan mezelf. Zo heb ik dat ook met naar de kapper gaan. Waarom zou je de tijd en geld besteden aan zoiets? Tot dat mijn pa ooit zei: al heb je nog zo weinig geld, blijf altijd jezelf verzorgen. Zo is het weleens goed om geld te besteden aan jezelf.

Kleding kopen mag

Zoals ik hierboven al zei: geld en tijd mag je aan jezelf besteden. Zo mag je ook op zijn tijd kleding kopen, dit heb ik laatst ook voor mezelf gedaan. En ik moet zeggen: het voelde goed. Nu jij nog!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!