UIT

Handige tips voor het verhuizen op een rijtje

De tijd gaat snel.. het is nu bijna 2 maanden geleden dat ik op mezelf ben gegaan.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik iedere dag op woningen aan het reageren was. Vandaag heb ik dus een aantal tips voor als je op jezelf gaat, of met je ouders bijvoorbeeld in een andere woning gaat wonen. Ik vond het wel leuk om een aantal tips voor je op een rijtje te zetten! Dus kijk vooral eventjes verder.

Voorbereiding

Ik dacht eerlijk gezegd toen ik al een half jaar van te voren al dingen ging inpakken. Waarvoor doe je het eigenlijk.. want ja misschien krijg je wel helemaal geen huis? Ik deed het gewoon, en ik kocht ook nieuwe spullen en pakte ze ook direct in. Dan heb je ze in iedergeval al in huis, ik vond het heel leuk om nieuwe dingen te kopen en in te pakken. Dat geeft je een fijn gevoel dat je er ook echt mee bezig bent.

Denk alvast na

Ik vond het superleuk om te fantaseren over mijn nieuwe huisje, hoe ga je alles zetten? Zo schreef ik alles op, en tekende ik al me hele inrichting. Nu denk je vast dat dat te snel gaat. Maar als je eenmaal de sleutels in handen krijgt is het handig om al te weten waar je alles zet, zo kun je je meubels direct op de goede plek zetten.

Als jezelf er al mee bezig bent, komt een huisje krijgen vanzelf op je pad. Geloof er dan ook in, en geef hierin ook niet op.

Niet alleen je interieur kun je fantaseren, maar kijk ook alvast in de winkels voor inspiratie: welk behang wil je, decoratie: wat zet ik neer? welke kleuren gebruik ik? Als je hiermee al aan de slag gaat zul je zien dat als je je spulletjes gaat kopen ook voor makkelijker gaat.

Als je gaat verhuizen

Als je eenmaal gaat verhuizen is het handig om alles al van te voren klaar te zetten, ik had eigenlijk onwijs veel dozen klaar staan maar het is ook onwijs nodig om al je spulletjes al klaar te zien staan. Neem je het in een auto mee? extra handig om alvast te beginnen, je komt er altijd achter dat je nog veel meer spullen in huis hebt dan gedacht.

Het komt allemaal goed

Als je gaat verhuizen komen er heel wat emoties los, laat het gaan. Neem afscheid van het vorige huis, en maak een nieuwe start in jou of ‘je ouders en jou’ nieuwe woning. Het komt allemaal goed.. echt waar. Natuurlijk heb je waarschijnlijk al wat dingen meegemaakt in je oude huis, maar hoe fijn is het om een nieuw plekje te hebben.

Ondek de buurt

Als je eenmaal een huis op het oog hebt, of je hebt op een huis gereageerd en je staat laag ga alvast van te voren kijken. Waarom zul je dit doen? Het is handig om van te voren op onderzoek uit te gaan. Wil je daar graag in de buurt wonen? Ga ik naar de bezichtiging toe?

Als je eenmaal het huis hebt is het alsnog handig om op verkenning uit te gaan, wat voor soort mensen wonen in de buurt? Wie zijn je buren? Maak kennis, misschien maak je wel nieuwe vrienden in je buurt.

Housewarming

Als je eenmaal een huisje hebt, kun je een housewarming geven voor je Familie of vrienden. Ga je samen met je ouders verhuizen praat hier dan over samen met je ouders, misschien vinden ze zo’n feestje ook wel een goed plan.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!