UIT

Herkenbare dingen als je naar school gaat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar school ging, maar ik volgde al een tijdje een thuisstudie MBO die ik vorige week zojuist heb afgerond.

Daarom leek het me leuk om een artikel te schrijven over de herkenbare momenten die je meemaakt zodra je naar school gaat. Lees je even mee?

Sjouwen van schoolspullen

Het eerste wat ik me nog herinner aan de middelbare school zijn het sjouwen van alle boeken. Tegenwoordig gaat alles digitaal (tablets, pc’s-cetera) maar wat kon ik me ergeren aan dit soort dingen. Vooral als je meerdere boeken per dag nodig had… GRR. Daarom liet ik meestal de meeste boeken in mijn kluisje; ik was geloof ik de enige in de klas die dit deed.

Het leren van huiswerk

Ik was vroeger totaal geen held in het maken van huiswerk. Ik logeerde vaak bij schoolgenootjes wat ik leuker vond dan het leren van mijn huiswerk. Vaak werd er dan ook geleerd vlak voor een toets of examen. Gelukkig haalde tenminste voldoendes, ik kon natuurlijk beter maar ‘pubers’ he ik schopte het liefste tegen alle regels aan.

Nakijken van je huiswerk

Als je eenmaal je huiswerk heb gemaakt, en wat ik laatst ook bij de LOI (Leidse onderwijsinstellingen) meemaakte is dat het niet direct wordt nagekeken. Erg vervelend als je je cijfer wilt weten, vooral bij examens.

Verplichtingen

In de 4de (examenjaar) kreeg ik last van een paniekstoornis waardoor ik me niet altijd aan de verplichtingen kon houden. Eenmaal naar het MBO kon ik me niet voldoen aan hun eisen; waardoor ik vaak niet, dan wel naar school ging. Jammer dat het onderwijs in Nederland niet let op mensen met een handicap of psychische aandoeningen. Daarom moest ik nu ook een thuisstudie volgen.

Voorbereiden op ‘morgen’

Ik legde altijd mijn spullen klaar voor de volgende dag: boeken, kleding alles lag al klaar zodat ik sneller klaar was in de ochtend.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!