UIT

Hoe creëer je je eigen kledingstijl?

Hoe zorg je ervoor dat je kleding eruit spreekt? Heel veel dames onder ons hebben hier dagelijks heel veel last van.

Hoe zorg je ervoor dat je je eigen kledingstijl creëert? Ik ging op onderzoek uit! Hoe komt het dat jij je eigen kleding smaak nog niet hebt gevonden? Komt het omdat je misschien niet durft, of niet kan? Vandaag laat ik alle cliches weg en ik hoop dat ik je hiermee ook kan inspireren! Dus kijk vooral eventjes verder.

Verzamel inspiratie

Ja het is soms best moeilijk om vanuit je eigen je eigen kledingstijltje te creëren, daarom heeft iedereen hier en daar wat hulp nodig. Zo kijk ik zoals jullie inmiddels weten vaak naar Pinterest, dit is een website en App waarmee je onwijs veel inspiratie kunt opdoen op elk vlak. Ik maak altijd borden op Pinterest voor als ik ideeën heb. Zo kun je makkelijker iets terug vinden en kun je het vergelijken.

Naast Pinterest kijk ik ook heel graag naar YouTube waar ik heel veel inspiratie opdoe bij bijvoorbeeld: Zoella, Jiami en heel veel andere leuke YouTubers.

Aan de slag

Als je eenmaal allemaal verschillende inspiratie bronnen hebt opgedaan, kun je aan de slag. Omdat je alles al op orde hebt gelegd kun je het vergelijken: welk stijltje past het best bij mij? Wil je een stoere outfit, of een vrouwelijke outfit? Alles is mogelijk.

Durf

Het is een kwestie van doen en durfen. Durf jij die ene nieuwe outfit te dragen? Ga experimenteren met nieuwe outfits, zo kom je uiteindelijk bij de nieuwe ‘jij’. Probeer dus ook iets ander, en experimenteer vooral tijdens je pubertijd hou je je hiermee mee bezig. Meestal ontwikkel vanzelf je eigen kledingstijl en smaak. Het komt dus helemaal goed, ben je intussen al wat ouder? probeer out-of-the box te denken en ook wat anders aan te doen.

Bekijk wat je hebt

Als je eenmaal je stijltje hebt gevonden, kun je je kledingkast gaan uitpluizen: stoer bij stoer, vrouwelijk bij vrouwelijk. Zo kun je iedere ochtend perfect je outfit uitkiezen. Het is makkelijker om bijvoorbeeld je jurken bij elkaar te hangen, en ook zo je basics apart te hangen.

Doe wat jezelf wilt

Ik kan natuurlijk zeggen wat je moet doen maar je moet je er zelf ook goed bij voelen. Voel jij je er niet goed bij? Moet je het niet doen.. Maar als je eenmaal het ‘probeert’ komt het vast wel goed. Als je je er zelf goed bij voelt moet je het vooral doen. Inspiratie kan overal vandaan komen, daarom is het verstandig om altijd eerst te kijken wat je kan staan. And have Fun!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!