UIT

Hoe denk je altijd helder na?

Helder na denken, soms lukt het goed en soms heeft een mens er nou eenmaal moeite mee.

Voor die mensen heb ik allemaal tips op een rijtje gezet om wat helder na te denken. Bijvoorbeeld tijdens werk of school, veel leesplezier.

Plannen

Met een strakke planning red je alles. Het is nou eenmaal een must voor als je een warhoofd bent in het dagelijks leven, tja niet iedereen is perfect. Zorg er dus voor dat je altijd een notitieblok of een agenda bij de hand hebt, sommige mensen vinden het tegenwoordig ook beter om alles in hun telefoon te zetten. Niks is zo goed als een goede planning te hebben.

Ruim op

Het is af en toe heerlijk om je kamer/telefoon/laptop en al het anderen op te ruimen, en zelfs ook weg te gooien. Ik kan mezelf nooit goed concentreren als het niet is opgeruimd, daarna neem ik altijd een momentje voor mezelf en kan ik me beter focussen op me werk en vroeger ook huiswerk.

Ontspannings- oefeningen

Heerlijk is het om af en toe te sporten, ga bijvoorbeeld dansen of doe yoga zodat je daarna heerlijk kunt ontspannen. Ook vindt ik persoonlijk het heerlijk om oefeningen te doen met Apps op mijn IPhone zoals bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen.

Pas je slaapritme aan

Niks is zo goed als je goed hebt geslapen; probeer dus een ritme aan te houden en optijd naar je bed te gaan. Bovendien als je de volgende dag iets te doen hebt zoals je school of werk is het vooral goed om een ritme aan te houden; en denk vooral niet dat je wel iets later je bed in kunt.. Zo wordt je de volgende dag geen warhoofd.

Beweeg meer

Als je bijvoorbeeld gaat Hardlopen maak je je hoofd leeg. Het klinkt heel erg logisch maar het is echt zo probeer overdag vaker een rondje te lopen, en schrijf je in voor die ene sport wat je al een tijdje uitstelt. Niks is zo heerlijk om even een uurtje te sporten en je uit te laten in de sportschool of een andere sport dat je wilt gaan doen.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!