UIT

Hoe ga je om met chaotische situaties

Chaotisch zijn, iedereen is het weleens. Zelfs ik.. Maar hoe zorg je er nou voor dat je wat minder chaotisch wordt in je gedachtes?

Hoe zorg je ervoor dat je je rustiger voelt bij je werk of school. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je wat minder chaotisch te laten voelen. En vandaag hoop ik je hiermee wat meer bij te helpen want ik heb namelijk zoals je wel gewend bent een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Dus lees vooral eventjes verder.

Maak schema’s

Deze tip heb ik eigenlijk van mede-blogger Masha (van Beautygloss.nl) in haar boek vertelde ze namelijk hoe je makkelijk schema’s kunt maken. Schrijf de tijden op hoelang je met iets bezig bent en uiteraard wat het is. Zodra je weet waarmee je bezig bent kun je makkelijker dingen inplannen. En je schema’s sneller afwerken.

Eet gezonder

Nu de zomer eraan komt, of er al is is denk ik iedereen wel bezig met afvallen. Althans, je kunt er ook in je hoofd mee bezig zijn.. Als je gezond eet en optijd gaat slapen kan ervoor zorgen dat je wat minder chaotisch wordt. Dit werkt voor mij heel goed, je moet natuurlijk niet iedere dag die ene zak chips pakken. Dan heeft het waarschijnlijk geen nut. Bovendien moet je je niet schuldig voelen als je wel een keertje fout eet, het heeft geen nut. Iedereen doet dit namelijk.

Doe er wat aan

Als je chaotisch in je hoofd bent maak je je waarschijnlijk zorgen om iets. Je kunt erover piekeren, maar na een paar dagen gaat dit waarschijnlijk niet vanzelf over. Probeer altijd je eigen mening over iets thuis te hebben. Hier bedoel ik mee: jij hebt ook een mening, laat dus ook je mening horen. Als je ergens niet mee eens bent, ga erachter aan. Want meestal lost dit probeer die je hebt niet vanzelf op (was dat maar zo!)

Vraag om hulp wanneer nodig

Kijk je kunt natuurlijk 10 dingen op een dag doen, maar na een paar dagen hetzelfde gedaan te hebben ga je waarschijnlijk oververmoeid raken. Zo heb ik laatst ook mijn webdesign website’s opgezegd, ik had er wel 10! Dit heb ik opgezegd omdat mijn blog alle tijd in beslag neemt, en ik wil graag van mijn blog een baan maken. Hierover heb ik ook om advies gevraagd bij mijn ouders: mam, pap.. ik wil ermee stoppen wat vinden jullie? Ze zullen waarschijnlijk vierkant achter je beslissing staan, durf om hulp te vragen als je het niet meer weet!

Optijd naar bed, optijd opstaan..

Je staat op tijd op, je ontbijt, je luncht, je eet diner, en gaat optijd naar bed. Als je dit herhaalt en op tijd alle dingen onderneemt zul je zien dat je je eigen ritme gaat creëren, zo krijg je ook geen chaos in je hoofd. Als je altijd al laat naar bed bent geweest probeer jezelf dan aan te leren eerder naar bed te gaan, je zult vanzelf zien dat je eerder slaap krijgt, en naar bed wilt.

Zorg voor een vaste plek

Een chaoot als ik kan zelf nooit wat vinden in huis. Nu ik eenmaal op mezelf woon merk ik dat ik voor alles wel een vaste plek moet hebben, anders raak ik me hele ritme kwijt. Zorg er dus voor dat alles klaar ligt als je naar buiten gaat. Het helpt!

Maak keuzes

Iedereen in het leven moet keuzes maken in het leven. Hoe hard die keuze dan ook moet zijn, je moet het altijd doen. Als je een belangrijke opdracht hebt, probeer het dan ook direct op te lossen. Anders wordt het te chaotisch in je leven en dat wil je niet, niemand.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!