UIT

Hoe ga je om met onzekerheid?

Onzeker zijn, iedereen is het wel geweest. In je Puberteit bijvoorbeeld; niemand is perfect, en je maakte heus ooit wel eens een keer een fout.

Dit artikel gaat over fouten maken, en risico’s nemen. Want als je geen Risico’s neemt is je leven vast saai. Soms moet je uit je band springen en even gek doen. Niemand is perfect, zelfs ik niet en daarom gaat dit artikel over jou en mij en alle andere mensen die vaak onzeker zijn maar die het nooit vertellen. Ook geef ik je een paar tips.

Kijk niet teveel naar anderen

Deze tip heb je waarschijnlijk heel vaak van je ouders gehoord, in iedergeval ik wel. Kijk nooit teveel naar andere meisjes, dit kan je namelijk heel onzeker maken. Maar je kunt het ook anders zien: zo wil ik ook worden, werk zelf ook ernaar toe! En trek je vooral niet teveel aan met wat ze allemaal zeggen, jij staat boven dat!

Denk niet teveel na

Je weet nooit hoe het loopt over een paar jaar, dus ga je vooral ook niet druk maken over de toekomst. Laat alles gewoon op je af komen, en het komt allemaal goed! Ik wist een paar jaar geleden ook niet dat ik thuis zal gaan zitten. En ik ging Bloggen en was altijd wel me droom, maar ik wist nooit dat ik het toch ging doen.. Dus laat alles op je af komen, het komt uiteindelijk allemaal goed!

Twijfelen

Twijfelen is heel erg vervelend. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vaak bij een toets dat ik antwoord B kies, vervoglens ga twijfelen wat het is en dan A invul. Blijkt B toch goed te zijn. Door het twijfelen werd ik onzeker en maakte ik vervolgens een fout. De eerste ingeving is vaak de juiste. Niet alleen bij toetsen, ook met andere dingen in het dagelijkse leven werkt het zo.

Laat je niet gek maken

Iedereen heeft zijn eigen mening, leuk. Maar laat ze lekker praten, zelfs ik vind het soms onwijs moeilijk als er weer een Haatcomment langskomt (Amper gehad, maar toch!). Laat ze lekker praten, mijn oma zei altijd: Ze kunnen beter over je lullen, dan van je vreten. (Ja, ik kom uit Den Haag) haha. Maar ze heeft wel gelijk, laat ze lekker gaan. En doe je eigen ding.

Maak Fouten

Van je fouten kun je leren. Maak je fouten? Dan kun je er altijd wel van leren. Iedereen maakt fouten, ik heb ik het begin van mijn blog ook veel fouten gemaakt. Geef het toe, en ga verder. Iedereen maakt fouten, daar zijn we mensen voor toch?

Neem risico’s

Bloggen is een risico, je weet nooit of het goed loopt. Omdat er al onwijs veel zijn, maar neem risico’s! Het klinkt niet echt als goede onzekerheidstherapie. Soms moet je risico’s nemen, je weet nooit of iets goed loopt. Maar als jij je er goed bij voelt, hoef je je ook helemaal niet schuldig te voelen. Soms zijn Risico’s nemen goed, en ook goed voor je zelfvertrouwen! Jij geloofd erin, lekker een ander laten praten.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!