UIT

Hoe hou jij school of werk makkelijker vol?

Toen ik op school zat was het niet altijd makkelijk. Vooral dat gedeelte wanneer je moest leren, en ook nog eens thuis huiswerk moest maken.

Dat vond ik heel erg vervelend, maar nu ik inmiddels 21 ben weet ik wel tips voor jullie om jullie schoolperiode vol te houden. Dus heb je bijvoorbeeld moeite met leren? Of wil je juist weten waarom en hoe je het kunt volhouden? Kijk dan eventjes verder!

Waarom doe je het?

Het is belangrijk dat je weet waarvoor je het doet, waarom? je leert namelijk niet voor je lol, laten we eerlijk zijn! Je bent op school voor jezelf en natuurlijk je diploma. Derest kon mij vroeger altijd gestolen worden. Jij weet waarvoor je het wilt doen; je toekomst, een goede baan of misschien wel je droombaan! Zorg ervoor dat je weet wat je doet, zo hou je het ook veel beter vol!

Als je eindelijk je baan hebt, kun je onderweg nogal moeilijkheden tegenkomen. Het leven is niet makkelijk, probeer het gewoon vol te houden. Zolang jij je er goed bij voelt ga er dan gewoon mee verder. En laat je door niemand tegenhouden, dit geldt natuurlijk ook bijvoorbeeld als je nog op school zit.

Stel vragen

Het is niet gek om af en toe hulp te vragen aan je juf of leraar. Bovendien leggen ze dan zelfs nog beter dingen uit dan dat ze in de les uitlegde. Als ze je geen uitleg willen geven, ga dan naar een andere leraar of juf toe, want ze zijn niet voor niks leraar of juf geworden. Als je huiswerk hebt kun je het ook e.v.t. thuis vragen aan je ouders, die willen je vast ook wel verder helpen!

Ook op je werk is het belangrijk dat je vragen blijft stellen, als je iets wilt leren vraag het dan. Vragen stellen is niet gek op je werk niet en op je school. Doe het, en misschien wordt je er zelfs nog wijzer van!

Interesse tonen

Als je interesse toont willen meestal leraren en juffrouwen je ook sneller helpen. Let dus goed op in de klas! Het is heel leuk om met je vriendinnen te praten, maar je schiet er niks mee op. Bovendien willen ze tijdens de toetsen ook de fouten minder snel tellen, dus alleen maar pluspunten!

Op je werk is het heel erg belangrijk dat je interesse toont. Soms zie ik meisjes achter de kassa zitten in een winkel, waaraan je ziet dat ze het eigenlijk niet daar willen werken. Ik zou zeggen: stop er dan mee, nee serieus. Waarom zeg ik dit? waarschijnlijk heb je je droombaan nog niet gevonden. En niks is zo leuk als je je droombaan hebt! Zo voel je je ook meer op je plek.

Neem bijles

Vroeger heb ik nog weleens bijles gehad. Later toen ik naar de middelbare ging moet je het allemaal zelf doen, je kunt dan alsnog vragen of de juf nog even tijd voor je heeft na de les. Soms kan dit, ik merkte dat dit wel werkte voor mij omdat het dan ook rustiger in de klassen is. En je let dan ook nog eens beter op!

Als je werkt of je bent ZZP’er vind ik dat het altijd goed is om je horizon te verbreden. Cursussen of extra Diploma’s, waarom zal je het niet doen? Het staat alleen maar goed op je papiertje!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!