UIT

Hoe is neem je wat meer tijd voor jezelf

Zelf heb ik last van een angststoornis waardoor ik vaak gespannen ben. Daarom neem ik de laatste tijd wat ‘meer’ tijd voor mezelf.

Maar wat werkt nou om te ontspannen? Ik heb vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

Neem een bad

Wat mis ik mijn bad die ik in het vorig huis had, hoe lekker was dat! Ik was toen ook vaker in Lush te vinden dan nu. Maar het gaat er natuurlijk om dat je wat tijd voor jezelf neemt; dit kan natuurlijk ook met een warme douche.

Drink wat thee

Kamille of gember thee werkt ontspannend en is vooral erg goed voor je lichaam. Zelf neem ik ochtends zodra ik opsta, zodat ik wat tijd voor mezelf kan nemen. Heerlijk om de dag mee te beginnen, maar ook als ik eventjes een praatje wil maken met familieleden. Als je geen thee-drinker bent kun je natuurlijk ook andere dranken drinken.

Morgen een betere dag

Zelf heb ik niet altijd mijn dag met mijn angsten. Nachts loop ik vaak te spoken door mijn trauma’s waardoor ik me overdags niet kan focussen. Niet iedereen heeft iedere dag, zijn dag. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat morgen weer een nieuwe dag is, een nieuwe start en misschien gaat het dan veel beter dan vandaag. Doe dus rustig aan, en wees positief.

Neem tijd voor jezelf

Netflix is voor mij de oplossing als ik echt wil ontspannen. Dit ligt natuurlijk voor iedereen anders: je gedachtes moeten natuurlijk even op 0 (nul) voordat je echt kunt ontspannen.

Sporten

Nou stond dit vroeger niet op mijn verlanglijstje: maar sporten helpt daadwerkelijk om te hoofd leeg te maken vooral hardlopen. Zelf train ik in een sportschool, waar de loopband mijn vriend is. Als je net zoals mij last hebt van Hyperventilatie werkt fietsen erg goed, het klinkt misschien gek maar deze tip kreeg ik van mijn Cesar Mensendieck. Fietsen zorgt ervoor dat je vaker afgeleid bent en niet meer aan de dingen denkt waarmee je op dat moment zit. Goed om te weten dus!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!