UIT

Hoe je je ochtend altijd goed op start

Het is nogal een struggle iedere ochtend, want hoe sta je nou het beste snel op? Hoe voorkom je dat je niet verder slaapt?

Ik denk dat iedereen zich hierin wel een beetje herkent. Want niemand is nou eenmaal perfect, helaas. Vandaag heb ik dus een paar tips voor je op een rijtje gezet; om je ochtend beter te kunnen starten. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan eventjes verder.

Dé tip voor je wekker

Deze tip doet wonderen, want echt. Als je ook diegene ben die je wekker iedere ochtend wegdrukt, zonder dat je het helemaal realiseert val je weer in slaap. De tip is om je telefoon/wekker niet naast je neer te zetten, zo raak je gewend om iedere ochtend hem gewoon uit te drukken. Probeer dan ook niet weer terug naar je bed te gaan, dat werkt niet!

Doe niet zo gehaast iedere ochtend

Vroeger toen ik op de middelbare zat was ik nogal een gehaaste kip, haha nee echt! Ik wilde het liefst alles gedaan hebben binnen een bepaalde tijd. Ik heb met de tijd geleerd dat dat geen manier is om op te staan, doe rustig aan.

Niemand heeft er wat aan dat je zo gehaast doet, kijk dus het nieuws met bijvoorbeeld een kop thee zet daarna nog een muziekje aan en kleed je aan (wel op je gemak!) Als je niet optijd komt voor je werk of school, kun je ook eerder opstaan. Maar die keus is helemaal aan jezelf.

Kijk naar de kleine momenten in het leven

Als je je dag goed begint; is het ook een idee om na te denken naar datgene wat je de komende tijd of misschien wel die dag gaat doen. Geeft het je een goed gevoel? Mooi.. want dat is juist de bedoeling. De leuke dingen kunnen ook in hele kleine momenten zitten in het leven.

Als je eenmaal eerder opstaat

Sommige mensen proberen het een keer, een keer om te kijken of het eerder opstaan wel werkt. Dat werkt niet, probeer dus je tijd te nemen. Rome en milaan zijn ook niet in een dag gebouwd. Lukte het vandaag niet? Morgen een betere dag. Geef je lichaam dus de tijd om te wennen aan het eerder opstaan, na een tijdje ben je gewend en weet je niet beter.

Het is echt beter om eerder je dag te beginnen

Het is best moeilijk als je altijd een bepaalde tijd gewend bent om op te staan, sommige mensen zijn eigenwijs en staan liever niet eerder op; waarom eerder opstaan? Eerder opstaan heeft zo zijn voordelen. Je kunt eerder aan je dag beginnen, en eerder aan je werk. Des te eerder ben je klaar en kun je hetgene doen wat je wilde gaan doen. Probeer dus ook naar de voordelen te kijken. Het werkt!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!