UIT

Hoe kleding als eerste indruk kan werken

Eerste indrukken: je kijkt naar hoe diegene overkomt en naar de kleding. Heeft iemand daadwerkelijk interesse? Met kleding kun je een bepaalde uitdrukking laten overkomen.

Je krijgt zelfvertrouwen en valt op

Zodra je opstaat kunnen kleding zelfvertrouwen geven. Neem bijvoorbeeld nieuwe kleding, hoe graag wil je ze de volgende dag dragen? Precies. Ze liggen zelfs al klaar om aan te doen. Goede sportkleding zorgt voor zelfvertrouwen: het klinkt waarschijnlijk egoïstisch maar iedereen houdt er wel van om bekeken te worden (vooral door die leuke jongen ;-)).

Wij vrouwen kopen vaak lingerie om indruk te maken op iemand. Je wilt degene laten weten dat je er ook bent met lingerie of kleding. Maar het belangrijkste is natuurlijk: je voelt je jezelf er beter door.

Je maakt indruk

Hierboven zei ik al over het indruk maken op een ander. Maar goede kleding kun je bijvoorbeeld ook naar een goede baan leiden; iedere baan een andere outfit maar het zorgt wel voor een goede indruk van je potentiële werkgever. Een goed begin is het halve werk zeggen ze.

Zelf heb ik in het verleden vaker gesolliciteerd en werd vaak aangenomen. Zodra je je netjes aankleed zul je je een indruk achterlaten dat je je best hebt gedaan voor de functie. Bovendien geeft het jezelf ook al een goed gevoel dat je leuke of nette kleding aan hebt. Een baas zal hier echt naar kijken.

Zelfs als je niet goed in je vel zit

Laatst heb ik me halve kledingkast weggegooid omdat ik al een tijdje niks meer had gekocht. Mijn moeder vertelde me dat ik mezelf maar eens moest verwennen met nieuwe kleding. Nou zat ik er eigenlijk met mijn paniekaanvallen niet aan te denken om ‘eventjes’ naar een winkelcentrum te lopen. Daarom nam ik mijn moeder mee en zo heb ik mijn kast aangevuld met leuke kleding waarvan ik denk: ik kan er weer eventjes mee door. Het geeft je een goed gevoel zodra je de kleding in je kast vindt. Soms mag je jezelf weleens een pluim geven met nieuwe kleding, aanrader dus.

Zodra je nerveus bent zul je je direct zo’n indruk achterlaten. Vergeet niet je best te doen met leuke kleding: zo val je tenminste toch nog op. In de ene moment kun je je comfortabel (comfy) of sexy voelen en de andere moment zelfverzekerd met je nieuwe kleding.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!