UIT

Hoe kom je afspraken na met angsten

Uitstellen, het is een van mijn favorieten dingen die ik de laatste tijd onderneem. Uhum zeker nu mijn angsten weer terug zijn.

Toch kunnen we niet alles uitstellen in het leven, daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om toch je afspraken na te komen. Het is nou eenmaal moeilijk om een afspraak na te komen met een Angststoornis, en afspraken zijn er toch om na te komen. Dus moeten we iets ondernemen, en vergeet niet: wees trots!

Is het nodig?

Kijk je kunt het ook van deze kant bekijken: is de afspraak die je hebt staan belangrijk? Soms moet je juist dingen ondernemen, zelfs als je dat eventjes niet wilt. Maak dus een verstandige keuze.

Afleiding werkt

Zet je verstand eventjes op nul, en denk aan de leuke dingen die je na een afspraak kunt ondernemen. Heb je bijvoorbeeld een leuke hobby? of een boek wat je kunt lezen? zorg eventjes voor afleiding, probeer hierna te slapen. Maak jezelf vooral moe dat werkt. Als het eenmaal de andere dag is: wees trots, nog eventjes doorzetten en je zult zien dat het meevalt.

Wees trots

Nadat ik een afspraak heb voldaan heb ik altijd een ‘eigen’ momentje. Met angsten naar een afspraak is niet niks, wees dus trots op jezelf; wat je hebt bereikt. En vergeet niet: huilen mag. Ik onderneem altijd na een afspraak nog iets, ik heb dan het gevoel of ik echt alles aankan.

Plan van te voren je afspraak

Zoals ik al zei in de inleiding heb ik dagelijks last van Paniekaanvallen en ook PTSS, als ik zelf iets wil ondernemen plan ik de dag van tevoren hoe ik het ga doen. Waar kan ik weg? Waarmee kan ik rekening houden? Je maakt je hiermee wel gek, maar deze tip werkt wel voor mezelf. Plannen is de oplossing.

Slaap en laat het op je af komen

Als je angsten hebt bereid je je de dag ervoor al op een afspraak. Soms kan dit ook averechts werken: je maakt je druk, kan niet slapen etc. etc. ik weet hier alles van. Het klinkt misschien logisch maar probeer je kalm te houden: je hoeft geen dingen te doen, die je niet wilt. Zet dus vooral eventjes door.. en het komt goed!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!