UIT

Hoe kom je altijd zelfverzekerd over

Zelfverzekerd zijn, het is onwijs moeilijk; want hoe kom je nou goed over op een ander?

Het is nogal een ding, zelfs ik met mijn PTSS kan het even niet op het moment. Al heb ik me wel zo gevoeld, en daarom wil ik jou wat meer tips geven om je beter in je vel te laten voelen. Ik hoop dat je hiermee een eind komt, het zijn mijn tips jij kunt er natuurlijk er anders over denken. Prima, maar ik hoor ook graag jou tips! Veel leesplezier.

Kijk naar wat je al hebt bereikt

Je kunt natuurlijk alleen maar naar de negatieve punten kijken maar helpt dat? Nee, waarschijnlijk niet. Probeer dus ook naar de positieve kant te kijken; wat heb je al bereikt? Wees trots en neem even een momentje voor jezelf.

Zo heb ik laatst ook een momentje voor mezelf genomen, ik woon net een paar maandjes op mezelf en het was toen onwijs snel gelopen. Midden in de nacht bedacht ik me: wauw, ik heb onwijs veel bereikt al in een korte tijd ondanks mijn angst. Ik ging in de woonkamer zitten en besefte me dat ik al heel veel had bereikt, en keek naar mijn spullen.. Hoe kan ik in hemelsnaam dit bereikt hebben? De tranen vloeide over mijn wangen.. en dat mag! Iedereen doet het op zijn eigen manier natuurlijk, en je mag huilen je mag blij zijn.

Kijk ook naar een ander

Je kunt natuurlijk alleen maar aan jezelf denken maar je kunt ook andere mensen complimentjes geven, de ander vind dat leuk maar je eigen zelfvertrouwen krikt dan ook omhoog. Geef dus ook een andere een compliment hoe hem/haar eruitziet, misschien vinden ze jou ook er wel er leuk uitzien!

Let op je houding en stem

Als je zelfverzekerder wilt worden is het belangrijk dat je een goede houding en praat met een duidelijke stem. Het staat niet alleen netter maar je komt ook daadwerkelijk beter over op de ander. Als je dit doet zal je een goede indruk achterlaten.

Maak vrienden

Als je nieuwe vrienden maakt gaat ook vanzelf je zelfvertrouwen omhoog, probeer niet iedereen zomaar aan te spreken; misschien vinden ze dat niet leuk. Wacht het af, en misschien kom je je nieuwe beste vrienden voor het leven wel tegen.

Communiceren

Als je iemand aankijkt terwijl je praat staat het niet alleen net netter je maakt ook daadwerkelijk goed oogcontact. De persoon waarmee je praat zal je meer respecteren en je komt op hem af als zelfverzekerd. Kijk dus voortaan de persoon aan als je communiceert, tegenwoordig doet amper iemand dit nog probeer dus zelf het verschil te maken.

Doe wat je leuk vind

Als jij je lekker bij iets voelt ga je je vanzelf zelfverzekerder worden, doe dus zelf wat je leuk vind. Jij bepaald je leven, niemand anders dus laat je leven niet bepalen. Je voelt je vanzelf op je gemak.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!