UIT

Hoe krijg je een mooie bos haar

Ik heb geen lang haar, maar ik heb wel heel dik haar. En daar schrijf ik vandaag over. Je haar moet je goed verzorgen om gezond te houden.

Vroeger waste ik me haar heel vaak, daardoor is mijn haar stroef geworden. Omdat mijn haar vrij beschadigd is, probeer ik het juist goed te verzorgen.

Ik droomde vroeger altijd voor onwijs mooi lang haar, helaas heb ik dat niet. Maar ik kan jullie wel tips geven om een mooie volle bos haar te creëren.

Ik hoop natuurlijk dat je je haar nooit zoveel hebben geverfd net zoals ik, dan werken de tips juist heel goed. Maar ook voor beschadigd haar werken ze vrij goed. Ik ben natuurlijk geen expert.

Ik hou ervan om tips op te doen, en natuurlijk me eigen tips te laten horen. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, ik hoor graag of jullie de tips al kennen en of jullie het gaan toepassen op jullie dagelijkse leven.

Volg vooral je eigen gevoel, jij weet wat het beste is voor je haar!

Je haar niet vaak wassen

Het wordt door zoveel kapper verteld: was je haar niet te vaak. Vroeger waste ik me haar echt elke dag twee keer, wist ik veel dat het heel slecht was als kind? Niemand hoorde ik er over dat het onwijs slecht was! Pas toen ik wat ouder werd hoorde ik dat het wassen van je haar onwijs slecht is. Omdat de talgkliertjes op je hoofdhuid eigenlijk altijd aan het werk zijn, en daardoor wordt je haar ook vetter.

Shampoo en Conditioner

Producten die je op je haar gebruikt zijn eigenlijk helemaal niet zo goed zoals iedereen verteld. Daarom moet je oppassen met het gebruiken van Shampoo en Conditioner. Ook andere producten zoals cremes voor het haar zijn eigenlijk niet zo goed zoals iedereen verteld. Serums voor het haar zijn wel veel beter voor je haar. Zolang er maar geen zeep en onnodige ingrediënten zijn verwerkt in de Shampoo en Conditioner kun je het best gebruiken.

Mouse en Haarlak

Zoals in mijn vorige tip al zei: je moet oppassen met het gebruiken van producten. Het ziet er altijd heel verleidelijk uit in de winkel, maar uiteindelijk werkt het niet of tijdelijk. Ook moet je oppassen met het gebruiken van Mouse en Haarlak, ikzelf gebruik het heel weinig. Maar dit is ook niet zo heel goed voor je haar. Pas dus op, en gebruik het product pas echt als je het echt nodig hebt. Want soms helpt Haarlak wel tegen statisch haar.

Borstelen

Pas ook op met het borstelen van het haar. Vooral op nat haar is dit heel slecht! Dus probeer vooral niet vaak te borstelen, anders vallen je haren ook eerder uit! Probeer ook naar je borstel zelf te kijken, valt je borstel uit? Koop dan vooral snel een nieuwe, dit is ook heel slecht voor je haar! Klitten in het haar? Hier zijn tegenwoordig heel veel oplossingen voor zoals een Anti-klit spray, en speciale Conditioners. Serums helpen ook heel vaak om je haar zachter te maken, daarna kun je het makkelijker uitkammen!

Droogshampoo’s

Zelf gebruik ik ook af en toe een droogshampoo. Maar ook dit kan je haar heel erg stug maken, wat je haar er ook niet beter erop laat eruitzien. Bovendien zijn sommige droogshampoo’s ook weer niet goed, want in sommige zitten ook ingrediënten in verwerkt waarvan je haar ook niet goed er laat eruitzien.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!