UIT

Hoe los je ruzies makkelijker op?

We weten vast allemaal wel een persoon te noemen waarmee je ruzie had of hebt.

Zo is het natuurlijk niet altijd even fijn om een fikse ruzie te hebben. Vergeet niet dat zelfs de kleinste ruzies op te lossen zijn. Soms moet je net eventjes die stap zetten om het weer goed te maken. Want voor je het weet zit je in een ruzie waarin je eigenlijk niet wil zitten en achteraf doet het zeer.

Probeer het zelf op te lossen

Het beste om een ruzie op te lossen is in het moment zelf. Natuurlijk is het moeilijk om het moeilijk om ruzie te hebben en ondertussen een ruzietje op te lossen. Af en toe is het goed om te zeggen wat je vindt etc. en daarna het erover te hebben waar hebben we nou eigenlijk ruzie om? Sorry, dat klonk misschien niet zoals ik het wilde. Heb het in ieder geval met diegene over.

Laat het eventjes rusten

In sommige gevallen is het goed om het eventjes te laten rusten. Laat die persoon er ook eventjes over nadenken over de hele situatie. Misschien krijgt deze persoon ook wel spijt na een paar dagen? Het voelt soms *piep* voor jezelf, misschien slaap je er wel slecht door maar soms is het goed dat het besef er ook komt bij die ander.

Is diegene het waard om ruzie te hebben

Als je ruzie hebt met iemand en je mag die persoon helemaal niet. Vraag dan jezelf eens af of de ruzie het wel waard was. Zelf moet ik eerlijk bekennen dat ik ook een familieruzietje heb en het na een aantal jaar met goedmaken en al het op heb gegeven. Deze persoon is het dan voor mij ook niet waard om goed te maken, ik vindt het persoonlijk goed zo. Vraag dit ook eens bij jou ook af.

Realiseer je goed waarover je ruzie hebt

Zoals ik in het eerste stukje al zei moet je je goed beseffen waarover je nou ruzie hebt: is het klein of groot. Kun je het nog goed maken of is er niks meer aan te redden? Als je heel graag het goed wil hebben probeer er voor jezelf dan alles aan te doen om het goed te maken. Want meer als je best kun je namelijk niet doen.

Is er misschien een middenweg?

Soms is het goed om een compromis te sluiten met elkaar. Als je een zakelijke conflict hebt is het goed om een compromis te sluiten: waar worden we allebei blij van waardoor we wel normaal met elkaar kunnen omgaan? Dit hoort ook bij het ouder worden voor de jongere lezers van mij. Het leven is namelijk niet altijd rooskleurig (was dat maar zo!)

Bedenk je ook eens in een ander

Als je al een tijdje ruzie hebt met een bepaald persoon is het goed om te beseffen hoe een ander zich hierin beleefd. Misschien heeft diegene helemaal niet het besef dat jij je zo voelt? Hoe kun je dit een ander goed laten overkomen, dit kan alleen door midden van communiceren met elkaar.

Probeer niet ruzie te zoeken

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je juist ruzie laat uitlokken. Het is ook niet fijn als iemand je persoonlijk aanvalt. Probeer het dus gewoon goed te maken: ruzie hebben is geen oplossing.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!