UIT

Hoe om te gaan met verdriet?

We zien het de laatste tijd steeds vaker, de ene naar andere relatie gaat uit neem zo Enzo Knol of Jill.

Naast dat hebben we allemaal wel een dierbare verloren. Het onderwerp waarover ik vandaag wil praten is: Verdriet. Wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Iedereen kan zich wel een moment herinneren die hij/zei eigenlijk niet meer wil herinneren, daarom snij ik het onderwerp aan en hoop je ook een beetje steun te geven met mijn tips. Sterkte!

Welke momenten heb ik zelf verdriet gehad

Zelf heb ik wel een aantal momenten gehad waar ik best veel verdriet had. Zelf heb ik op mijn 14de mijn aller beste vriendinnetje: Jennifer verloren, daarnaast was ik vrij jong maar met mijn Oma de overleed heb ik best veel verdriet gehad als kind daarvoor moest ik zelfs in therapie. Deze momenten waren voor mij wel heel verdrietig.

Natuurlijk kan jou tips geven om met het verdriet om te gaan. Het klinkt misschien heel stom, maar uiteindelijk moet je het zelf oppakken. Vooral bij het rouwen van iemand kan het wel eventjes duren, zelfs jaren het is moeilijk: ik weet er alles van maar weet dat alles uiteindelijk goed komt.

Deel je verdriet

Soms is het goed om je verdriet met je naasten te delen, bijvoorbeeld je ouders misschien hebben ze wel hetzelfde verdriet? Praat, en probeer vooral de leukste momenten naar boven te halen of iets waarnaar je uitkijkt.

Afleiding werkt

Breien, haken, tekenen, knutselen zoek een leuke hobby om jezelf eventjes af te leiden als je het moeilijk hebt kan dat zeker een oplossing zijn.

Probeer het te aanvaarden

Het weigeren van je verdriet werkt niet, als je situatie probeert te accepteren zoals het is. Kun je er iets aan veranderen? Waarschijnlijk niet. Dit werkt om het sneller te verwerken van je verdriet.

Huilen mag

Schreeuw, wordt boos, doe het op de manier hoe je het wilt. Soms is het goed om te weten dat je wel mag huilen, huil het uit, eet iets lekkers en probeer je daarna weer op te vrolijken.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!