UIT

Hoe voorkom je spierpijn

Ik sport inmiddels al 2 weken en het gaat prima. Toen ik jonger was sportte ik ook maar ik vergat altijd rust te houden en vergat ook de warming-up die dingen zijn heel erg belangrijk als je gaat sporten.

Ik heb zelfs een keer gehad dat ik zo erg pijn kreeg dat ik echt door een hel ging. Dat is natuurlijk ook niet leuk als je net begonnen bent met sporten want dat geeft je ook geen motivatie om door te gaan. Vandaag wil ik jullie tips geven die ik vroeger en nu gebruikte om beperkt spierpijn te hebben.

Warming-Up & Cooling Down

Dit is heel erg belangrijk als je begint of eindigt met sporten. Je spieren kun je dan voorbereiden op het sporten hiermee voorkom je blessures en zorgt dus ook voor minder spierpijn. Je kunt bijvoorbeeld voor het sporten even stretchen of bijvoorbeeld op de cross trainer of loopband warm lopen.

Dit is een hele belangrijke stap want ik zie heel veel mensen die net begonnen met sporten heel veel dingen tegelijk doen en waar ze niet mee rekening houden is dat je spieren ook kunnen scheuren als je zo doorgaat krijg je ook spierpijn gegarandeerd. Ook is een Warm-up en Cooling Down goed voor je doorbloeding.

Rust

Als je spierpijn hebt is dat ook een teken dat je spieren misschien overbelast zijn. Rust is erg belangrijk na een goede training. Het beste is ook dat je om te dag sport of om de twee dagen anders raken je spieren overbelast. Wil je toch sporten? Train dan een andere spiergroep anders kunnen jullie spieren overbelast raken.

Massage

Goed nieuws, een massage kan goed helpen tegen spierpijn. Massage’s geeft je lichaam een goede doorbloeding en zorg ook voor ontspannen spieren! Helaas helpt het niet tegen elke vorm van spierpijnen.

Koud bad / douche

Ik vindt het persoonlijk erg lekker om na een warme douche af te koelen met een koude douche ook helpt het weer tegen een goede doorbloeding. Helaas heb ik zelf geen bad meer anders had ik het wel gedaan! Door een lage tempratuur vernauwe de bloedvaten tijdelijk, zodat je afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. Doe het alleen niet te lang, want dat is ook weer niet goed!

Verwarm je spieren

Je kunt bijvoorbeeld je spieren verwarmen met een massage maar ook naar een sauna gaan helpt. Wat ook voor mij helpt is tijgerbalsem, een oud middel wat mijn moeder vroeger ook vaak gebruikte maar het helpt ook heel goed tegen spierpijn.

Blijf bewegen

Het klinkt heel onlogisch maar als je stil zit krijg je juist erger spierpijn, dus blijf in beweging. Ga bijvoorbeeld wandelen met je hond of neem een lange wandeling zorgt weer voor een goede doorbloeding en je spieren blijven in beweging. Bewegen dus!

Ik hoop dat jullie wat aan me tips hadden, als jullie nog tips hebben laat het vooral achter in de comments.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!