UIT

Hoe zeg je NEE tegen anderen

Nee zeggen, het klinkt misschien makkelijk maar dat is het af en toe niet.

Hoe zeg je nou NEE, tegen vervelende personen of mensen waar je van houdt? Ik vond het vroeger onwijs moeilijk om nee te zeggen, maar ik denk ook dat het de leeftijd is. Naar mate je ouder wordt leer je steeds vaker NEE tegen iemand te zeggen. Want geef toe, je laat je toch niks wijs maken?

Leer van je fouten

Het leven is een grote school, overal moet je van leren. Je moet eigenlijk altijd een paar keer struikelen voordat je er bent, dat ervaar ik nu ook met mijn blog. In het begin wilde je altijd alles van hetzelfde doen, doe het gene waar jij achter staat en luister naar je hart.

Kijk ook goed hoe de ander het doet: Kan jij het beter? Wat kun je ervan leren? En neem niet teveel aan van een ander, iedereen is een mens en die ander zal vast ook een paar keer tegen de lamp zijn aangelopen. We kunnen zo allemaal van elkaar leren.

Geloof in jezelf

Als jij denkt dat het het beste voor je is, moet je dat ondernemen. Je hoeft niks te doen wat je niet wilt, als jij er echt niet achter staat is het beste om direct al NEE te zeggen tegen die persoon. Het geloof erin! Praat moed in in de spiegel: JE KUNT HET!

Bedenk het vantevoren

Wat ik vroeger altijd deed is vantevoren bedenken wat ik wilde zeggen tegen die persoon. Je hoeft geen NEE te roepen, maar je kunt het ook zo doen: op een lieve toon zeggen, dat je er eigenlijk geen tijd voor hebt, of dat je het simpelweg gewoon niet wilt!

Als je van te voren bedenkt wat je eigenlijk wilt zeggen kom je ook zekerder over. En zeg je ook sneller NEE tegen die persoon.

Psychologe

Je kunt jezelf trainen en van te voren bedenken met wat je gaat zeggen. Op het internet en hier vind je allemaal tips en oefeningen die je kunt uitvoeren.

Ook kun je overal terecht in het echte leven bijvoorbeeld bij een Psychologe, of een Maatschappelijk Werkster neem gewoon via een dokter contact op.

Je hoeft niet direct gek te zijn als je met een Psycholoog contact op neem, bovendien is het in America normaal als je een Psycholoog hebt als je het daar niet hebt dan ben je niks. Waarom zijn wij Nederlanders zo?

Wat ik wil zeggen: je hebt niet direct het bordje gek op je hoofd, zodra je een Psychologe bezoekt!

Probeer het

Klinkt stom, maar het is een kwestie van proberen. Als je het niet probeert weet je niks, toch? Het klinkt misschien simpel dat ik zeg dat je het gewoon moet doen, maar probeer hiermee jezelf ook uit te dagen, wees niet direct agressief maar wees gewoon duidelijk naar de ander!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!