UIT

Je kledingkast opruimen met deze tips

Het gekke is dat ik dacht dat ik al eerder een artikel had gemaakt over het opruimen van een kledingkast, nou kwam ik erachter dat dit totaal niet het geval was.

Dus werd het weleens tijd om hierover een artikel te maken. Want eens in de zoveel tijd is het weleens tijd om die rommeltje in je kledingkast op te ruimen, daarom schreef ik een aantal tips voor je op. Bekijk het verder.

Hoe ik dat doe

Laatst had ik dus mijn kledingkast opgeruimd. Nouja, het was niet mijn plan maar me moeder kwam eventjes op visite en die zei dat ik nieuwe kleding nodig had en gooide zo 3 zakken met oude kleding weg. Nou had ik dus al een tijdje me kleding niet weggegooid maar toen ik dat eenmaal had gedaan voelde het als een opluchting.

Hup, eruit

Om te beginnen moet je natuurlijk alles eerst eruit halen voordat je alles gaat sorteren. Gooi bijvoorbeeld alles eventjes op je bed. Zo merkte ik dat ik meer kleding had, dan dat ik dacht doordat ik ze op bed had gegooid. Ook al is het een soort van chaos krijg ik altijd een beetje door waar ik moet beginnen.

Hoe deel ik het in?

Bekijk je kledingkast: hoe wil ik het indelen? Waar leg je bijvoorbeeld je favorieten spijkerbroeken neer, of de T-shirts. Denk hierbij ook aan winter en zomer kleding, nu het wat kouder wordt.

Sorteren

Nu is het belangrijk om je kleding te sorteren. Welke kleding wil je ophangen? Welke kleding pas je nog? Sorteer alles op kledingsoort en niet op kleur dat komt later wel.

Gooi je kleding weg?

Persoonlijk vindt ik het goed om eens in de zoveel tijd kleding weg te gooien. En dat natuurlijk als smoesje te gebruiken om nieuwe kleding te scoren. Zelf heb ik het boek van Kon Mari gelezen een opruimboek die je motiveert om dus op te ruimen. Zei zegt dat ook: maakt het je nog gelukkig, en heb je het nog nodig? Dit boek heeft me geactiveerd om meer dingen weg te gooien of te geven als ik het zelf niet meer nodig had. Zo heb je ook de 3-doze methode die ik persoonlijk nog niet kende en nog veel meer opruim methodes.

Ik was namelijk altijd zo’n typ van het bewaren, maar nu ik op mezelf woon merk ik dat het alleen maar in de weg gaat staan zo heb ik bijvoorbeeld laatst me kelder opgeruimd waar ik dus me blogger dozen in had staan die ik nog niet had weggegooid.. Ik heb nu alle ruimte van de wereld: heerlijk!

Indelen

Nu is het dus tijd om je kledingkast in te delen nadat je je kleding heb gesorteerd, en weggegooid of gegeven. Denk nog steeds aan de winterkleding, en zorg ervoor dat de kleding die je kunt ophangen ook daadwerkelijk opgehangen worden zodat je meer ruimte over hebt in je kast. Maak rechte stapels zodat alles er netjes en keurig uit ziet zodra je de volgende keer je kast open trekt.

Probeer er ook op te letten dat je kleding die je vaak draagt snel kunt pakken (als je ooit een keer haast hebt) en het op ooghoogte legt denk hier bijvoorbeeld aan de jeans en truien.

Sommige mensen vinden het fijner om alles ook op kleur te leggen. Maar dit is natuurlijk erg persoonlijk, zelf doe ik dit namelijk niet.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!