UIT

Kom goed de feestdagen door met angsten

De feestdagen zijn net geweest, maar wat doe je als je net zoals mij last hebt van angstaanvallen.

Zelf heb ik aardig drukke feestdagen achter de rug en ik moet zeggen: ik ben kapot. Daardoor heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om je door alle feestdagen te leiden. Kijk vooral eventjes verder.

Je mag ook nee zeggen

Je hoeft natuurlijk niet overal op in te gaan, en natuurlijk is het niet leuk voor de ander. Maar zelf heb ik altijd geleerd dat eigen gezondheid altijd voor gaat. Je mag ook néé zeggen: als je het niet red of niet gaat doe het dan niet. Weet dat er een uitweg is, dat helpt mij altijd.

Neem adem, en ga door

Soms moet je eenmaal dingen doen: bijvoorbeeld naar je schoonouders die je eigenlijk niet graag doet. Het is natuurlijk allemaal heel erg stressvol. Maar weet dat je ook kunt terug kijken: oh, dat heb ik toch allemaal mooi gedaan. Je kunt trots op jezelf zijn.

Het is maar tijdelijk en gaat voorbij

Als alles voorbij is kun je denken: ah, dit is gelukkig allemaal korter gegaan dan ik allemaal dacht. Het lijkt allemaal lang te duren. Maar het valt in principe mee: kerst duurt langer. Bovendien kun je het ook erg gezellig hebben met familieleden of kennissen.

Plan alles goed van te voren

Het klinkt misschien gek: maar een goede planning werkt. Als je ver van te voren de planning al weet maakt het in je hoofd ook allemaal wat rustiger. Zo zeg ik altijd: er is geen medicijn behalve een goede planning.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!