UIT

Leer jezelf beter kennen

Het klinkt misschien té cliché maar soms is het goed om naar jezelf te kijken.

Ben je wie je wilt zijn? Hoe zie jij je toekomst voor je? Wat wil je graag nog bereiken? Stel jij weleens vragen aan jezelf? Vandaag stel ik een aantal vragen aan je, die je als tips kunt gebruiken.

Besteed wat vaker tijd aan jezelf

Soms is het goed om goed naar jezelf te kijken: doe je nog wel wat je wilt doen? Wie ben ik nou eigenlijk? Doe ik wat ik leuk vind? Schrijf het op, koop een notitieboekje en schrijf op hoe mooi jij als mens bent. Als jijzelf het moeilijk vind, laat dan het een ander doen voor je. Zo heb ik het laatst aan een onbekende gevraagd: ik hoorde allemaal goede dingen over mezelf die ik zelf nooit zou opschrijven.

Doe je wat je leuk vind?

Je kiest ooit in je leven een studie uit, je gaat daarna als het goed is werken. Maar is het werk wat je doet nog wel jou plan in het leven? Wordt je er blij van? Wil je misschien iets voor jezelf beginnen?

Wat wil je in de toekomst?

Zoals ik al in de vorige titel zei: wat wil je graag ondernemen in de toekomst? Zijn er dingen die je graag anders wilt hebben (zoals je werk) maar niet durft te ondernemen, omdat je misschien anders niks vind. Soms moet je de uitdaging aangaan: en het gewoon doen.

Maak een bucketlist

Zoals jullie inmiddels wel weten schrijf ik letterlijk en figuurlijk alles op. Zo maak ik ieder jaar ook een bucketlist met de dingen die ik nog graag wil ondernemen. Zo wil ik nog graag leuke dingen gaan doen met mijn vriend.

Zelf heb ik dagelijks last van paniekaanvallen, en is het voor mij moeilijk om naar buiten te gaan. Daarom is het voor mij ook moeilijk om dingen te gaan ondernemen met mijn geliefde (ook al wil ik het heel graag). Schrijf dus alles op wat in je op komt, niks is te gek. En lukt het dit jaar niet is er altijd nog een ander jaar.

Geef complimenten

Als je eenmaal jezelf kent, kun je een ander ook betere complimenten geven. Zodra je andere complimenten geeft zal je zien dat het ook wat makkelijker gaat. Misschien krijg je wel een compliment terug?

Geld is niet alles

Sommige mensen worden blij van dure dingen en geld. Maar geld zegt ook echt niks over je persoonlijkheid. Waar wordt jij blij van? Misschien is het tijd om reëel te kijken naar wat je nog graag wilt in het leven.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!