UIT

Leer voor jezelf te zorgen tijdens de griep

Ziek zijn, het kan heel erg vervelend zijn. Maar heb je ook wel eens gedacht aan de goede kant ervan?

Natuurlijk is ziek zijn nooit leuk, sterker nog super irritant. Maar als je ziek bent wat doe je dan? Ik schreef een aantal punten op die mij weer opvrolijken, en de dingen die ik zelf doe terwijl ik ziek ben.

Ben je op dit moment ziek? Beterschap namens mij.

Netflixen

Wat ik het fijnst vindt als ik ziek ben, is dat ik gewoon lekker Netflix aan kan zetten en onderuit met een dekentje kan zitten. Lekker theetje erbij, en wat lekkers. Zelf helpt Hot Coldrex mij (niet gesponsord, het is een drankje met Paracetamol en Vitamine C), erg lekker en je mag het een paar keer per dag hierna voel ik me altijd stukken beter.

Zorg goed voor jezelf

Naast je natuurlijk goed moet uitrusten, is het goed om voor jezelf te zorgen. Je kunt natuurlijk ook wachten tot dat je ouders iets voor je doen, maar als je later op jezelf moet moet je het ook alleen doen. Probeer dus goed voor jezelf te zorgen, pak een tafeltje erbij met daarop: Thee, Afstandbediening, Paracetamol, Neusspray, en andere dingen die je nodig hebt. Pak je dekens en kussens van je bed: en chill!

Comfy kleding aan (en in.. chillmodus)

Je kunt heerlijk onderuit zitten met je Pyjama’s, of Trainingsbroek hoe lekker is dat? Doe je meest zachte outfit aan, wat mij betreft is een onesie heerlijk warm als je ziek bent. Niemand ziet je toch, dus wat maakt het uit?

Voel je je niet schuldig

Zelf voelde ik me vroeger altijd ‘schuldig’ als ik ziek met koorts thuis was, vroeger was ik namelijk onwijs vaak ziek. Iedereen stak mij altijd aan op school, ik denk een slechte stofwisseling? Ik weet het niet.. maar voel je niet schuldig, als je je namelijk schuldig voelt ziek je juist niet sneller uit. Neem dus de tijd voor jezelf, je opdrachten of huiswerk komen wel als je weer beter bent. Je gezondheid gaat voor, althans dat vindt ik persoonlijk.

Laatste tip: géén stress

Als je de tijd voor jezelf neemt, heb je eventjes geen stress. Het komt goed! Alles, uiteindelijk dan.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!