UIT

let’s focus Marit Hilarius

Al een tijdje review ik zo nu en dan boeken en e-books voor mijn blog. Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik onwijs hou van het lezen van verschillende boeken, vooral als ze inspirerend zijn. Zo kreeg ik laatst het boek van Marit Hilarius opgestuurd over een van mijn hobby’s: fotograferen! Nou fotografeer ik natuurlijk voor mijn blog voornamelijk productfoto’s, maar als ik tips en tricks rondom fotograferen kan krijgen.

Nou kende ik de auteur persoonlijk nog niet, maar ik kom altijd wel graag te weten wie dat nou werkelijk is. Marit Hilarius is net zoals mij een blogger die Tips & Tricks geeft rondom fotografie. Nou ben ik zelf wel technisch aangelegd maar alle knopjes op mijn spiegelreflexcamera weet ik helaas niet allemaal te vinden.

Marit brengt daar verandering in door een boek uit te brengen die voor iedereen te begrijpen is. Klinkt nu al als een fijn boek.

Het boek is ingedeeld in 3 hoofdstukken: Let’s Study, Let’s Go en Let’s Go Pro. Je leert er verschillende dingen maar het belangrijkste deel vind ik persoonlijk toch wel het instellen van je camera (dit kan ook je mobiel zijn!). Je gaat theoretisch en in praktijk aan de slag met je camera. Zo leer je je camera beter ‘onder de knie te krijgen’.

Nou kocht ik voor mijn blog ongeveer 4 jaar geleden een spiegelreflexcamera, zonder enige kennis ging ik aan de slag en moet zeggen dat ik nog steeds niet weet; wie, wat, waar zit. Nou kun je natuurlijk online verschillende tutorials vinden rondom fotograferen maar ik vond het altijd té ingewikkeld en het leek wel als of je er dagen mee bezig bent om hem überhaupt te instellen. Daarom heb ik basisinstellingen eigenlijk nooit veranderd en voor productfoto’s vind en vond ik de kwaliteit gewoon ‘goed’. Maar als het beter kan ga ik graag aan de slag met dit boek, toch?

Je leert je camera ‘beter’ begrijpen

Zelf ga ik altijd s’ochtends aan de slag met mijn foto’s, zo maak ik gebruik van de licht. Gelukkig geeft Marit mij verschillende tips om betere portret en productfoto’s te maken.

Natuurlijk ga ik niet alles prijsgeven over het boek. Maar ik kan je wel zeggen dat het echt een must-have is onder alle bloggers, als je je meer wilt richten op het maken van betere foto’s. Fijn!

het boek van Marit is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor € 21,99.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!