NACHT

WordPress Tips & Tricks: Plug-in Editie

Jullie weten dat ik zelf blog op WordPress. Maar voor degenen die het nog niet weten: ik ben al zes jaar designer en grafisch ontwerpster. In het begin deed ik dit met veel plezier voor mijn blog, maar nu mijn blog zo goed loopt, beschouw ik het meer als een hobby en neem ik af en toe een opdracht aan. Toch liggen mijn passies bij het ontwerpen van websites en het maken van blogs. Daarom deel ik af en toe mijn WordPress Tips & Tricks. Vandaag is het tijd voor een Plug-in editie! Let op: er zitten hele handige plug-ins bij!

WP Control Copy

Deze plug-in heb ik in eerdere artikelen al vaak genoemd. WP Control Copy voorkomt dat er een rechterklik op je foto’s en hele website kan plaatsvinden. Sinds ik mijn blog run, gebruik ik deze plug-in. Het zorgt ervoor dat als er toch foto’s worden gebruikt via Google of andere bronnen, IP-adressen worden verzameld. Zo kun je er zeker van zijn dat je artikelen en teksten veilig zijn. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, vooral omdat je vaker hoort dat hele sites worden gekopieerd.

Black Friday + WordPress

Black Friday sales zijn tegenwoordig overal te zien. Er zijn ook WordPress-handleidingen beschikbaar voor diegenen die hun WordPress-kennis willen uitbreiden of zich verder willen verdiepen. Denk aan de Google Optimalisatie Handleiding, die je helpt bij het verbeteren van je SEO/Zoekmachine Optimalisatie. Dit is een waardevolle bron voor (beginnende) bloggers en website-eigenaren, en voor slechts € 17,50 kun je direct aan de slag.

Visual Composer

Ooit kreeg ik Visual Composer bij een oud thema van mij, en het is een geweldige plug-in. Met Visual Composer kun je kolommen maken, foto’s verkleinen en je site responsive maken. Mijn hele homepagina is bijvoorbeeld met Visual Composer opgebouwd. Het is dus erg handig om bij de hand te hebben! Houd er echter rekening mee dat niet alle thema’s compatibel zijn met Visual Composer; soms kunnen hele pagina’s dan niet meer functioneren.

Wordfence

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze plug-in pas twee maanden in gebruik heb. Voorheen gebruikte ik Clef, een extra beveiligingsoptie voor je WordPress-site. Toen Clef ermee stopte, moest ik op zoek naar een alternatief. Na wat zoeken ben ik bij Wordfence uitgekomen. Deze plug-in beveiligt je site tegen aanvallen en stuurt je een e-mail als er wordt ingelogd. Bovendien scant het ook je sitebestanden op virussen.

Google Language Translator

Deze plug-in vertaalt je website automatisch in letterlijk alle talen. Hierdoor krijg ik bezoekers uit landen zoals Engeland en Turkije, wat leidt tot reacties op mijn blogs en meer bezoekers.

Easy Updates Manager

Hoe fijn is het als WordPress automatisch updates uitvoert? Voor deze blog doe ik het nog handmatig, maar voor mijn andere blogs en websites heb ik automatische updates ingeschakeld. Dit scheelt tijd en zorgen. Ik ben altijd bang dat na een update mijn blog niet meer werkt, maar ik moet het nog wel even instellen. Voor thema’s die ik niet automatisch wil laten updaten, kan ik dit ook instellen.

Heb jij een handige plug-in?

Gebruik jij een handige plug-in die hier niet bijstaat? Laat het mij weten in de reacties!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Reacties van 8 weergeven

21 november 2017
om
21:10

Super handige tips! Thanks
Ik heb wp control copy en google language translate gedownload voor mijn blog.

23 november 2017
om
14:28

Hi Merel, én? hoe werken ze?

21 november 2017
om
22:31

Handige post! Nu heb ik wel een vraag: welke plug-in is de beste om die al die spamcomments te blokkeren en voor goed verwijderen. Ik heb nu cleantalk maar ik vind het nog niet de beste.

23 november 2017
om
14:26

Jetpack en Akismet. Maar je houdt het eigenlijk niet tegen. Tipje: haal de ‘website’ reactie box uit je thema dan krijg je het eigenlijk niet meer! 😉

22 november 2017
om
08:40

Mooie tips! ik ben dol op plugins, moet echt oppassen dat ik er niet teveel installeer, dan wordt mijn website zo traag. Ik vind Public Post Preview heel handig, zo kan je alvast een linkje van je nog niet geplaatste post opsturen!

23 november 2017
om
14:27

Hi Babs, oh goede tip! Ik was hier eigenlijk al een tijdje naar op zoek.. want nu stuur ik gewoon een Word-document mee!

22 november 2017
om
19:21

Hele handige tips!
Ik gebruik google language translate Ik ga ook wordfunce toepassen.

23 november 2017
om
14:30

Hi Miriam, én hoe werkt hij? Ben benieuwd.. Ik ben in iedergeval wel blij met wat extra beveiliging.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
privacyverklaring