UIT

Maak je je tuin winterklaar

Het wordt nou eenmaal kouder, dus moeten we ook denken aan onze tuinen.

Tuinen? Zal je denken. Ja! Je wilt natuurlijk niet dat dadelijk alles vol staat met onkruid die je in het voorjaar weer weg moet halen.

Als je eenmaal een tuin hebt, weet je dat je best veel tijd besteed om alles goed bij te houden. En vandaag probeer ik je een paar Tips & Tricks te geven om je wegwijs te maken in je tuin.

Waarom het belangrijk is

Natuurlijk, je hoeft deze winter je tuin niet iedere dag te onderhouden. Maar het is wel belangrijk om het bij te houden. Zelfs als het dadelijk onder 0 nul is. Voordat volgend jaar het voorjaar weer begint wil je natuurlijk niet dat je er heel veel werk aan hebt.

Wees lief voor je planten

Om je tuin goed te onderhouden is het goed om de planten in de gaten te houden. Om je tuin winterklaar te maken is het goed om uitgebloeide bloemen, uit je plant te verwijderen. Als je het echt niet vertrouwd is het goed om dooikorrels te halen bij je plaatselijke tuincentrum.

Daarnaast is het belangrijk om je gevoelige planten te beschermen. Sommige planten moeten in het licht blijven en andere planten moeten beschut blijven. Let dus goed op waar je de plant plaatst, als je hem koopt.

Onkruid

Nou zul je vast zeggen: je gaat toch niet onkruid wieden in de winter? Ja, om je tuin winterklaar te maken is het goed om het weg te halen voordat je tuin veranderd in een oerwoud. Maak gebruik van een ouderwetse tip zoals Azijn over het onkruid zodat het niet doorgroeit deze winter. In de winter blijft het natuurlijk onder de nul, maar om je tuin netjes te houden moet je er wat voor over hebben.

Berg je tuinmeubelen op

Het is natuurlijk niet nodig om tijdens de winter op je tuinmeubelen te zitten (of je hebt een overkapping?). Heb toevallig geen tuinhuis, tuinkamer of berging waar je ze kwijt kunt? Misschien is een tuinmeubel hoes dan wat voor jou, die kun je vinden in verschillende tuincentrums.

Snoeien (tot januari, 2018)

Als je nu nog snoeit voor het dadelijk onder 0 nul is zorg je voor een goed onderhoudende tuin. Het snoeien van bijvoorbeeld de berk, druiven cetera zorgt ervoor dat het dadelijk weer mooi in de bloei staat.

Vijvers

In Zoetermeer waar ik zelf eerder heb gewoond, hadden we een vijver. Nou was het zo dat er in de winter altijd reigers kwamen en de vissen dus op aten. Hier waren we natuurlijk niet blij mee! Wil je dus een veilige vijver en een winterklare vijver? Zorg voor een net, en span die aan. Heb je toevallig ook last van reigers? Zorg voor een neppe vogel en plaats die naast de vijver: vogels pakken hun prooi nooit van elkaar af.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!