UIT

Mecure Hotels en Museumnacht Den Haag

Dit weekeinde ben ik uitgenodigd om naar het Museumnacht te gaan inclusief een hotelovernachting.

Ik had toevallig niks te doen, want ik wordt weleens vaker uitgenodigd last minute en dat lukt soms niet. Maar ik vond het ook onwijs spannend, een hotel overnachting is al een hele tijd terug voor mij en met mijn paniekaanvallen wist ik niet of ik het zou redden. Maar als ik echt iets wil lukt het me wel (gek hé!). Het was in Den Haag (Centrum) wat onwijs dichtbij bij mij is ik woon naast Den Haag en heb kom uit Den Haag dus het kwam me ook heel goed uit.

Ik besloot samen met me moeder te gaan, waarom? Omdat ik graag iets leuks wilde doen samen met me moeder en dat is ook al een tijd geleden en het leek me erg leuk ”moeder en dochter avondje” Onderweg besloten we nog even wat te eten bij de Macdonalds.

Ja ongezond iknow.. Maar volgende maandag begon ik toch met sporten dus het maakte in principe niks uit. Ik voelde me eerlijk gezegd niet echt goed in me vel en had het met me moeder erover om terug te gaan. Toen realiseerde ik me van: Wanneer maak je dit nou mee? Ze hebben het wel allemaal voor mij geregeld! Dus ik besloot met een volle maag toch verder te reizen met de bus.

We kwamen aan bij het hotel en ik en mijn moeder wisten niet wat we konden verwachten: Zal het hotelkamer wat zijn? Hoe zijn de mensen? Maar toen ik daar binnenliep vielen eigenlijk alle zorgen van mijn af het was zo onwijs relaxed! De sfeer die daar hangt, wordt je onwijs ontspannen van. We kregen onze pasjes we kregen een hotelkamer met bad en op de 2de verdieping. Toen vielen eigenlijk alle zorgen van me af, want ik en mijn moeder hebben last van hoogtevrees en we vroegen ons eigenlijk allebei af of het niet op de 20ste verdieping was haha.

We liepen het hotelkamer binnen en het was zo onwijs perfect! Clean and Fresh 🙂 We hadden een uitzicht op het Spui waar ik vroeger met me vrienden hing haha (leuke herinneringen). Ik en me moeder werden zo enthousiast dat we springen in de lucht en zo veel gingen praten dat we geen stem meer over hadden. We besloten heel even naar Lush te gaan (Want ja, we hadden toch een hotelkamer met bad). Lush zit daar om de hoek dus heel ver was het niet. Onderweg besloten we ook nog even naar de Primark te gaan we waren er toch! Onderweg maakte ik nog een paar foto’s van dingen die je hier kunt doen in Den Haag.

We gingen weer terug naar ons hotelkamer en we besloten direct in bad te gaan en onze Lush ballen uit te proberen! Wie vindt dat ook leuk om ernaar te kijken?

We hadden nog heel eventjes de tijd om te rusten op ons hotelkamer en daarna naar Museumnacht te gaan. We gingen ook even uitstippelen waar we allemaal heen willen gaan. We besloten naar het Mauritshuis te gaan en naar het Gemeentearchief-bibliotheek, maar achteraf zijn we naar zo veel meer geweest!

Na een half uurtje liepen we naar het Mauritshuis gewoon op ons gemakje want de Museumnacht begon om 20:00 – 01:00 met afterparty maar we gingen al vroeg dus naar de afterparty besloten we toch niet te gaan. Aangekomen bij het Mauritshuis was het nog lekker weer eenmaal binnen begon het ineens te regenen! We besloten rustig door het museum te lopen en rustig te kijken. Vroeger als klein kind liep ik altijd door vele museums en nu zag ik dat we dat wel vaker mochten doen! Wat een mooie schilderijen zeg.

Toen we buiten stonden was het regenen gestopt (wat een geluk zeg!) We liepen richting het gevangenenpoort / galerij prins Willem V. Onderweg hadden we dorst dus we haalde nog een colaatje. We besloten eerst naar de galerij te gaan, ik moet wel zeggen dat het niet heel groot is! Maar ze hebben wel heel veel schilderijen!

Toen we terug naar buiten liepen zagen we een hele grote rij staan bij de gevangenpoort ik was er nog nooit geweest (komt ooit wel!) het regende dus we besloten even terug te gaan naar het hotel het was al rond 22:30. In ons hotel hebben we even ge-chilt we hadden onze raam open en hoorde ergens muziek vandaan komen. Toen had ik het met me moeder erover om toch terug te gaan.

Onderweg zag ik dat ik me camera was vergeten (STOM!) maar ik kan wel een beetje uitleggen wat er is gebeurd: We gingen eerst naar het gemeentearchief / bibliotheek en daar was een tentoonstelling. We hebben aandachtig geluisterd naar wat stukjes die ze opvoerde.

Daarna liepen we nog wat door de stad rond en besloten nog naar de Tweede Kamer te gaan. Ze gingen ons helemaal checken of we niks bij ons hadden. Eenmaal binnen zijn we de zaal helemaal rond gelopen en eigenlijk moesten we nog naar boven maar we waren allebei zo erg moe, ook omdat we de dag ervoor slecht hadden geslapen. We besloten erna terug te gaan. Toen we terug waren was het rond 23:00

We hadden eerlijk gezegd niet zo heel goed geslapen en dat lag totaal niet aan de kamer maar aan de minibar die kapot was het rubbertje was kapot waardoor die niet goed sloot en hij ging om het uur steeds aan en toen werd de kamer steeds verlicht. Achteraf hadden we dit beter kunnen melden, maar we wilde niet van die vervelende gasten zijn! Verder wil ik degene die dit het georganiseerd heel erg bedanken voor de fantastische ervaring.

Om 08:00 stonden we op en besloten te ontbijten, het ontbijtbuffet zag er geweldig uit, bravo! Ochtends eet ik meestal niet zo heel veel maar ik ben toch 2 keer terug gelopen.

Link Museumnacht: https://museumnachtdenhaag.nl/

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!