UIT

Met deze tips kun je beter communiceren

Iedereen vindt praten leuk, en daarom maakte ik dit artikel. Een tijd geleden, toen ik heel jong was maakte ik een werkstuk en presentatie over communicatie. Want het is namelijk super interessant onderwerp, ik heb het werkstuk en presentatie hier nog ergens liggen. Ik had me als kind al erg in verdiept, omdat het me interesseerde. Vandaag maak ik het in een artikel vorm. Communicatie en miscommunicatie: hoe ontstaat dit?

Iedereen houdt van praten, maar ook hun eigen zin door te drijven. Onwijs irritant als iemand door je heen praat, toch?

Begin eerst met praten

Het is niet leuk als je spreekt namens de hele groep, sterker nog ik denk dat je dan uit bent op ruzie. Probeer namens jezelf te praten en wat je zelf de beste oplossing vindt. Je zou het ook niet leuk vinden als een hele groep tegen jou praat, en niet een persoonlijk gesprek kan aangaan.Maak je zinnen ook af als je dat niet doet, komt het gek over. Probeer je zinnen dus af te maken.

Mensen en hun zin doordrijven

Er zijn mensen die graag hun eigen zin willen doordrijven en zelfs door je heen willen praten. Egoïstisch kun je ze wel noemen, vindt ik persoonlijk. Praat ook niet met korte zinnen zo kom je raar over. Je hoeft niet een onwijs lang gesprek te voeren maar als je je zin afmaakt kom je al heel anders over.

Sta open

Die is beter als de ander. Niet waar! Waarom zeg je zoiets? Dit is even een simpel voorbeeld van een discussie die wel vaker langskomt. Als je alleen bij jouw standpunt blijft, kun je jezelf nooit echt ontwikkelen. Door goed naar anderen te luisteren kun je ideeën van anderen oppikken en toevoegen aan jouw eigen mening. Dit is niet in jouw nadeel en zo kom je ook geïnteresseerd en open over. Dus gewoon doen!

Leef je in

Al deze tips werken waarschijnlijk niet als je je niet goed kunt inleven. Als je je goed kunt inleven in de ander, komt het vast goed! Zo kun je je ook nieuwe vrienden maken als je goed weet wat er met die ander speelt.

Gevoelens liever (niet) uitten

Klinkt misschien stom, maar zelfs ik doe het af en toe. Ik zal je gevoelens natuurlijk wel tegen je echte vrienden en familie tonen, maar niet tegen je achter buurmeisje.

Denk

In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting alleen niet altijd kun je dat het beste gebruiken. Geef je mening, maar wees niet te bot. Geef ook duidelijk aan iemand. Zo kom je beter over.

Luister en huiver

Als je iets denkt over iemand Prima. Maar luister ook goed wat degene te zeggen hebben. Ik heb vaker een gesprek gehad en dan wil degene gewoon het liefst zijn eigen verhaal kwijt in plaats van te luisteren naar een ander. Probeer dus je ook in te leven in die ander.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!