UIT

microscoop voor thuisgebruik met Digitale Microscoop

Tegenwoordig kun je alles thuis bestellen, van eten tot 3D printers eigenlijk is overal wel een webshop voor. Zo kreeg ik vandaag iets aparts opgestuurd wat direct mijn aandacht trok.

Gadgets kun je me voor wakker maken, ik vindt het fijn om aan de slag te gaan met iets wat ‘apart’ is. Zo kreeg ik laatst een digitale Microscoop opgestuurd, die je gewoon thuis kunt gebruiken.

Huid en Haar inspecties, Industrieel tot Juwelen, Textiel en nog veel meer kun je inspecteren met deze fijne gadget. Zo trok het mij de aandacht; aangezien je er ook Acne mee kunt inspecteren. Zo weet je met een paar klikken al of er littekens zijn cetera. Hoe fijn is het om dit gewoon thuis te kunnen doen?

Zelf wilde ik vandaag wat anders inspecteren, aangezien er al heel veel filmpjes voorbij komen met hetzelfde. Zo heb ik al zo’n 3 a 4 maanden een brandwond, waar ik een lelijke plek aan over heb gehouden.

Brandwond?

Ik ben van nature ‘onhandig’, zo laat ik weleens wat uit mijn handen vallen. Stoot ik mezelf aan pannen en een oven. En het laatste is dus gebeurd, althans dit gebeurd wel vaker.. Alleen deze keer wil het plekje na 3 a 4 maanden nog steeds niet wegtrekken.

Het is, denk ik en tweedegraads brandwond, en gelukkig heb ik er eigenlijk geen last aan. Alleen kreeg ik dus wel een blaar nadat ik me had gebrand. Ik verzorg het nu met Tea Tree olie en probeer soms Littekencrème te gebruiken. Nou heb ik al een aantal gekke dingen geprobeerd, zoals mijn eigen speeksel. Wat wel schijnt te werken.

Sinds ik de laatste week iedere dag Tea Tree olie gebruik merk ik verschil. Het plekje is iets minder groot, en minder rood. Maar ik was heel erg benieuwd hoe dit onder de microscoop zichzelf ‘veranderde’. En ik verbaasde me wat ik zag.

Nou was ik natuurlijk direct benieuwd, en ging dan ook direct aan de slag toen ik hem kreeg. Gelukkig was het na een programmaatje geïnstalleerd te hebben (dit kan voor PC en (i)MAC computers, en zelfs Tablets en Android telefoons) zo gepiept. Ik kon direct aan de slag aangezien mijn computer direct de microscoop herkende. Makkelijk.

Persoonlijk was ik eerst nog erg ‘bang’ om hem zomaar op mijn huid te zetten. Maar ik merkte eigenlijk al direct dat het geen kwaad kon. Het licht werd gelukkig niet warm, waardoor ik al direct gerustgesteld werd.

Eenmaal op mijn ‘brandwond’ merkte ik dat het onderhuids toch wel roder was dan ik dacht, het gekke is dat het bovenshuids al minder rood aan het worden is. De microscoop kan tot 1000x inzoomen en uitzoomen, maar je zag bij mij eigenlijk al direct hoe het er aan toe was.

Ik vind het erg fijn dat ik zo mijn brandwond in de gaten kan houden, en/of er al veranderingen zijn. En als iemand nog tips kan geven qua brandwonden, hoor ik die uiteraard graag.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!