UIT

Motivatie om beter te werken

Vandeweek schreef ik over Motivatie in het algemeen, omdat ik al een tijdje niet meer heb vertel hoe het nu echt met me gaat.

Besloot ik vandaag een artikel te maken over Doorzettingsvermogen. Dit klinkt stom; maar als je elke dag een Paniekaanval krijgt, moet je heel wat Doorzettingsvermogen hebben om door te zetten. Je kunt aardig depressief voelen als je alleen maar thuis zit, mijn blog is mijn redding. En vandaag vertel ik over mijn Motivatie om door te zetten, en niet te stoppen. Het leven gaat door, en vandaag vertel ik jullie mijn tips.

Als je Blogger wilt worden moet je heel wat obstakels uit de weg gaan, zoals andere bloggers die jaloers zijn. En mensen die zeggen wat je MOET doen, het is mijn blog toch? Toch schrijf en typ ik lekker door. Ik hou ervan. Vandaag vertel ik jullie waarom. Dit is natuurlijk bij alle beroepen, er zijn altijd mensen die jaloers zijn. Of andere mensen die jaloers zijn of willen dat je het liefst stopt. Niet alleen dit moet je uit de weg gaan, je moet zelf ook doelen stellen aan jezelf. Als je Fulltime Blogger wilt worden net zoals mij, zorg er dan ook voor dat je dat wil gaan bereiken. En daar heb je meestal het laatste zetje voor nodig.

Schrijf dingen op

In het begintijd van mijn blog en nogsteeds, schreef ik alles op wat ik nog moest doen. Zo schrijf ik elke avond op wat ik nog moet afmaken, en probeer ook niet te overhaasten. Als je alles op een To-Do lijstje hebt geschreven, kun je de volgende dag nog bekijken; Oh! Dat moet ik nog doen.. Zo kun je alles heel makkelijk terug vinden, maar stel ook Realistische doelen. Als het niet lukt, dan lukt het niet. To-Do lijstjes is een must!

Wees Realistisch

Wees vooral heel Realistisch, als jij iets niet red. Red jij het niet, probeer dus week voor week je doelen op te schrijven dat lukt het meestal wel. Je kunt altijd meer dan dat je denkt. Maar probeer niet jezelf als doel te stellen bijvoorbeeld; 20 artikels op een dag. Dat red ik nooit, neem vooral ook de tijd om dingen te doen. Zit er een limiet ergens op? Wees kalm, en maak een To-Do lijstje waarop je alles opschrijft stap voor stap, en kruis alles af als je iets hebt gedaan. Hiermee ga ik zelf ook beter in me vel zitten.

5-minuten regel

Deze regel heb ik laatst ergens in een tijdschrift gezien. De 5-minuten regel werkt zo: Je pusht jezelf om 5 minuten ergens aan te beginnen. Als ik mijn ontbijt namelijk heb gegeten, heb ik soms de neiging om op de bank te blijven hangen. Heerlijk maar totaal niet handig, push jezelf er ook dan toe om iets te gaan doen!

Vertel het andere mensen

Support is onwijs belangrijk als je iets wilt bereiken. Vertel dus iedereen erover, klinkt gek en soms is het ook raar. Maar mijn Familie en Kennissen zijn echt mijn steun geweest de afgelopen tijd. Ik vond het in het begin moeilijk om het me vrienden te gaan vertellen dat ik blogger werd. Dit heeft me jaren tegengehouden, anders was ik het al veel eerder. Tot een dag: ik besloot het gewoon te doen! Niet denken maar doen dus!

Wees niet te streng

Deze tip gebruikte ik in het begin helemaal niet, ik ben namelijk onwijs streng voor mezelf en voor wat ik wil bereiken. Niet iedereen weet het maar ik heb last van Dwangneurose; niet in een erge vorm (iedergeval, dat denk ik…), maar daarmee stel ik echt onwijs onmogelijke eisen aan mezelf. In het begin vond ik het namelijk erg moeilijk om elke dag te gaan Bloggen, en ik had een onwijze schuldgevoel als ik dit niet deed.. Wees niet te streng, en wees vrij in de keuzes die je maakt.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!