UIT

Ontspannen op een goede manier

De ene vindt het heerlijk om in een warm bad te zitten, en de ander vindt het heerlijk om een boek te lezen.

Al deze cliches houden we vandaag achterwegen.. want hoe ontspan je je nou op een goede manier? En waarom doet iedereen dit op een andere manier.. maar welke dingen helpen nou echt? Vandaag hoop ik jou te inspireren om je beter te relaxen, en je ook meer te kunnen laten focussen op je werk of je school. Laten we beginnen met het inspireren.

Begin bij het begin

Om het relaxen goed te beginnen moet je eerst beginnen met de wekker. Zet eens een keer geen wekker in de morgen, je slaapt uit. Nou en? Sommige mensen hebben dit echt nodig in hun leven, inclusief ik. Maar hoe lekker is het gevoel als je morgen denkt: ik zet eens een keer geen wekker?! Heerlijk toch.

Zet nare gedachtes uit

Ik ken het gevoel.. kan ik het wel? Als ik het doe doe ik het zeker fout.. al deze nare gedachtes moet je kunnen uitschakelen. Waarom? omdat je alleen maar dingen op je hals haalt die je niet wilt. Het is erg moeilijk in zo’n situatie maar probeer zo positief mogelijk te denken: Het komt goed, ik kan het.. waarom zou ik het niet kunnen? En blokkeer alle nare gedachtes. Probeer hier eens aan te denken. Misschien helpt het!

Relax..

Zoals ik in tip een al zei: probeer te relaxen. Als je het niet goed doet is er vast morgen een betere dag. Niemand is perfect, zelfs ik niet. Ik heb heel wat op mijn hals gehaald toen ik in het begin blogde, en nare reacties. Denk maar zo: ach, het komt wel weer goed. En alles komt goed, ook al voel je je nu waarschijnlijk slecht.

Trek je niks aan wat andere zeggen

Zelf heb ik geen contact meer met sommige familieleden. Waarom zul je vast denken? heel logisch.. sommige mensen vragen veel meer van je dan je denkt. Ik hou totaal niet van mensen die schijnheilig zijn, en alleen maar achterom je rug om praten. Laat ze praten.. jij kent wel beter. Dit geldt natuurlijk ook voor die ene kennis, trek je niks aan. Ze zijn waarschijnlijk jaloers op je.

Lach en leef

Begin je dag met een lach, een uitdrukking die ik nooit meer zou vergeten. Nee maar echt, het leven is een feest. Morgen kun je dood zijn, zo denk ik nou eenmaal. Nu denk je: misschien iets te overdreven: nee, ik ben op vrij jonge leeftijd me aller beste vriendinnetje verloren. Sinds toen kijk ik eigenlijk zo op het leven, morgen kun je onder een auto liggen.. waarom zou je nu niet lachen, omdat het niet mag? Trek je niks van andere aan.

Slaap

Als je eenmaal je wekker niet hebt gezet is het belangrijk om ook voldoende te slapen. Ik ken het gevoel: morgen kun je eindelijk uitslapen, dan ga ik nu om 01:00 slapen ik hoef toch niet vroeg op. Nee, zo gaat het niet.. als je voldoende slaap en rust neemt voel je je beter in je vel, en presteer je je ook vele malen beter.

Als dingen niet lukken

Accepteer het nou eenmaal als niks lukt, als het zo is dan is het zo. Accepteer het zoals het is, morgen een betere dag en dat maak je het weer goed. Probeer jezelf ook niet te overwerken, of te studeren het maakt je geen beter mens als je je studie afgemaakt hebt. Je blijft hetzelfde, en probeer natuurlijk ook te lachen!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!