UIT

PVC, visgraat, of laminaat wat kies jij?

Voor dat ik op mezelf ging plande ik letterlijk alles voor. Zo wist ik welke kleuren ik terug wilde zien in mijn interieur, en wat voor vloer ik zou willen.

Zo ging ik voor een witte vloer met grijze tint waar ik eigenlijk nu wel op terug zou komen. Op wit zie je natuurlijk echt alles: en in de winter moet ik een kleed neerleggen anders ziet het er niet echt sfeervol uit. Daarom leek het mij leuk om de vloeren onder de loep te nemen, en jou misschien wel te adviseren tot de juiste vloer.

Zelf ben ik meer het type dat voor een laminaat vloer zou gaan. Persoonlijk vind ik PVC of Vinyl niet echt sfeervol. Maar dit ligt natuurlijk voor iedereen anders. Zo vindt mijn nicht het wel mooi en zo mijn andere familielid parketvloer en vloerverwarming de je-van-het daarom kan ik niet oordelen over iemand anders smaak.

Soorten vloeren

Tegenwoordig heb je letterlijk alle soorten, maten, kleuren cetera qua vloeren in verschillende bouwmarkten en gespecialiseerde winkels. Natuurlijk kan ik jou een lijstje geven qua vloeren, maar ik koos er een aantal waarnaar ik weet dat deze vloeren gewild zijn. Daarom nam ik hieronder er een aantal onder de loep:

Vloerbedekking

Laten we beginnen bij het begin: de vloerbedekking. Waarschijnlijk kent iedereen dit fenomeen wel, vooral omdat vloerdekking vrij budget is zodra je het door heel je huis legt. In mijn nieuwe huis wil ik graag vloerbedekking in de slaapkamer, dit doen de meeste mensen ook omdat het zo lekker warm aanvoelt zodra je het bed uitstapt.

Vinyl/ PVC

Wat nog meer budget is zijn de vinyl en pvc soorten. Hier schreef ik laatst toevallig nog een artikel over. Maar wist je ook dat je vinyl makkelijker kunt leggen dan andere houtsoorten? Bovendien kun je vloerbedekking in verschillende stijlen verkrijgen, waardoor je het kunt aanpassen naar jouw smaak. Wist je dat je vloerbedekking ook in een houtstijl kan verkrijgen, waardoor het lijkt alsof je op parket of laminaat staat?

Eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer gaat langer meer dan andere houtsoorten. Daarom zijn vaak eikenhouten vloeren voor de wat duurdere aangelegenheden bedoeld. Zo kan een eikenhouten vloer tientallen jaren meegaan, en daarom erg duurzaam is. Bovendien kun je een eikenhouten vloer van wit gelakt tot gerookt zwart verkrijgen.

Parketvloer

Een parketvloer is naast het eikenhouten vloer duurzaam doordat het lang meegaat en een meervoud is aan verschillende andere houtsoorten. Van visgraten vloeren tot tapis en bourgogne eigenlijk van alles is mogelijk met verschillende parketvloeren. Zo is de keus aan jou of je voor vloerverwarming wilt gaan of niet, zo kan dat met sommige parketvloeren.

Waar let je op?

Ondervloer en vloerverwarming

Een ondervloer is van belang omdat daarop alle vloeren moeten worden gelegd. Ken je die groene platen? Die zijn prima voor als je laminaat of andere houtsoorten gaat leggen. Daarnaast moet je rekening houden met de vloerverwarming: laat je vooral adviseren. Maar neem niet het duurste van het duurste want dat ik vaak niet nodig.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!