UIT

Start goed op na je vakantie

Meeste mensen hebben hier last van: na je vakantie proberen te opstarten. Je werk heeft een tijdje stilgelegen en alles moet je weer oppakken. Hoe doe je dat? Vandaag probeer ik uit eigen ervaring mijn tips aan jullie te geven.

Voorbereiding is het halve werk

Je komt terug van je vakantie en je moet gelijk de boeken in nee, zo hoeft het niet. Maar probeer inspiratie op het internet te zoeken en schrijf het op. Ik maak altijd To-Do lijstjes van wat ik nog moet doen. Maar toch is het zo: goede voorbereiding is het halve werk! Iedergeval zo denk ik erover. Wees duidelijk tegen jezelf en probeer de belangrijkste dingen eerst te doen. Derest kun je altijd nog later doen.

E-mails checken

Ik check meestal mijn mail s’avonds ik weet niet waarom maar dat werkt voor mij het lekkerst je kunt ook bijvoorbeeld in de ochtend checken bij je kopje thee. Maar zorg ook voor orde in je Mailbox wat ik doe is dat ik mapjes maak in mijn Mailbox en zorg dat ik eerst op het belangrijkste reageer.

En als ik eenmaal op mijn mailtjes heb gereageerd ga ik weer met mijn werk waarmee ik bezig was. Wat ik ook meestal doe in mijn mailbox is dat ik instel op ”Afwezig” als ik weg ben of op vakantie ga. Dan weten de mensen dat ik er even niet ben en niet kan reageren.

Extra dagen vrij nemen

Na je reis ben je moe en kun je meestal niet direct aan het werk. Ik ben dan meestal nog teveel afgeleid daarom is het handig om een paar daagjes extra vrij te nemen. Zorg dat je jezelf helemaal weer goed voelt zodat je daarna fris en als nieuw verder kunt!

TV Kijken na je vakantie

Sommige mensen worden rustiger van een boek lezen. Maar ik wordt altijd rustig als ik onderuit zit en TV kijk. Want op vakantie kijk je meestal geen TV en dan ben je meestal ook altijd druk bezig met andere dingen. Daarom probeer ik altijd iets te doen om rustig van te worden als ik van vakantie terug ben bij mij is dat dus TV kijken!

Niet teveel plannen

Teveel plannen na je reisje kun je ook weer oververmoeid van worden. Probeer alles te plannen wat haalbaar voor jou is. Een mens moet ook kunnen opstarten, want tijdens je vakantie relax je alleen maar en als je dan thuis bent wordt je ineens heel actief dat werkt meestal niet.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!