UIT

Tevreden zijn met wat je hebt

Zelf wil ik de komende periode meer ‘persoonlijke’ onderwerpen aansnijden. Zelf ben ik opzoek naar geluk, de mooie dingen in het leven.

Én ik denk dat ik niet de enige ‘mens’ ben die er naar opzoek is of gaat. Maar bestaat geluk eigenlijk wel? Ik schrijf een aantal tips, die ik zelf doe om wat meer geluk in mijn leven te brengen.

Elk huisje heeft zijn X je

Er bestaan een aantal quotes en tips om het geluk uit je leven te halen. Nou moet ik eerlijk bekennen.. dat het leven niet zo simpel en makkelijk is. Natuurlijk kunnen we allemaal wel wat tips gebruiken om het leven ‘iets’ makkelijker te maken. Het is voor iedereen persoonlijk: maar we willen allemaal wel gelukkig zijn in het leven 😉

Hieronder heb ik een aantal simpele tips voor je op een rijtje gezet:

Niet meer nadenken

Het klinkt zo logisch en makkelijk: niet meer nadenken en het druk maken over de dingen in het leven. Natuurlijk hebben we allemaal weleens gezonde en slechte stress in het dagelijkse leven: maar sommige dingen kun je gewoon niet beheersen. Sommige dingen moeten we op hun beloop laten, geluk komt dan echt vanzelf wel.

Soms is het moeilijk om niet meer over je toekomst of het heden na te denken. Angsten zijn niet fijn om te hebben: soms moeten we het gewoon: doen! Dan kom je er vanzelf achter of het druk maken belangrijk voor je was of niet. En meestal kom je achteraf pas tot de conclusie dat het niet nodig was.

Doe was je leuk vindt

Als je niet vrij bent in wat je doet en in het willen van dingen, is het misschien belangrijk om na te denken over wat je in het heden en in de toekomst wilt bereiken. Soms moeten we allemaal de stap nemen om bijvoorbeeld je huidige baan (waar je niet tevreden mee bent) of dingen die je dagelijks onderneemt niet meer te doen.

Volg je hart en je dromen: wil je bijvoorbeeld een wereldreis maken, die droom die al een tijdje op je verlanglijstje staat? Of solliciteren op die ene baan die je al graag wilt. Je eigen bedrijf? Zelf wordt ik erg gelukkig van het bloggen, ik had gelukkig niks om op te geven ik zat namelijk al in een situatie dat ik niks meer had. Maar als ik een baan had: en ik wilde graag iets anders doen moet je dat gewoon ondernemen. Soms moet je nou eenmaal die stap zetten: zo kun je succesvol worden.

Wees tevreden met wat je hebt

Sommige mensen, die denken dat ze al de wereld onder hun voeten hebben liggen. Deze mensen vallen meestal na een langere periode door de mand. Soms moeten we nou eenmaal onze situaties accepteren. In het begin van dit verhaal zei ik al: Elk huisje heeft zijn kruisje. Dit is ook zo.. niemand is namelijk perfect. Zelfs ik niet. En we zullen allemaal wel wat op onze kerfstok hebben: accepteer je leven en jezelf dan wordt je pas echt gelukkig.

Jezelf vergelijken

Ik herken dit nog vanuit mijn puberteit: en daarom vond ik het wel goed om deze punt op te schrijven! Heel veel mensen vergelijken zichzelf met een ander, dit doe ik heel af en toe nog steeds dan betrap ik mezelf erop. Voor met onze Sociale Media’s die we tegenwoordig hebben: de perfecte Doutzen Kroes op Instagram, en de perfecte lichaam van Kayla Itsines op Facebook. We willen het allemaal. Ik noem nu maar een voorbeeld: maar dit is wat we allemaal doen. Jij bent jij, en jij bepaald je leven en wat een ander doet: moeten hun weten.. toch?

Los laten

Soms is het gewoon het beste om het los te laten: is het nodig om je druk te maken? Vast niet. Ook al is het diep van binnen erg moeilijk is het belangrijk om eventjes afleiding te zoeken en je niet meer zo druk te maken over wat er gaat komen. Het komt goed! Onthoud dat. (Uiteindelijk dan!)

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!