UIT

Tips tegen een dipje

Als je even in een dipje zit net zoals mij nu is het moet om aan vrolijke dingen te denken! helaas werkt dat niet altijd maar wat doe je dan om jezelf op te vrolijken?

Kijk je een serie, of neem je een bad en voel je je daarna weer helemaal in je sas? Tja, zo heeft ieder zijn of haar manier om zichzelf weer op te vrolijken. Dus kun jij wel wat vrolijkheid gebruiken? Lees dan dit artikel!

Zoek de oorzaak

Kijk je kunt natuurlijk heel veel dingen doen om tijdelijk je probleem te stallen, maar als jezelf ook nog niet weet wat er is is het misschien handig om de oorzaak te vinden waarom jij je zo druk maakt. Misschien heb je ruzie, misschien zit je in een dipje of maak je je druk over iets? Praat.. Misschien is het zo opgelost!

Denk positief

Als je alleen maar negatief denkt over iets  ga je vanzelf er niet goed over voelen. Probeer dan vrolijk te denken; het komt wel goed, en ik moet eventjes door de zure appel heen bijten. Het komt vanzelf wel weer goed, zo moet je maar denken! Natuurlijk voelt iedereen zich weleens rot over iets, maar waarschijnlijk is er niet veel aan te doen. So be it, en laat het over je heen komen. Meestal valt het achteraf wel mee!

Af en toe moet je jezelf verwennen

Af en toe is het goed om jezelf eens te vertroetelen, als je je rot voelt en je hebt bijvoorbeeld een avond voor jezelf alleen. Ga dan in je bed liggen met thee of koffie een eet die ene reep chocolade, of neem er koekjes bij. Doe dit niet te vaak, maar als je tijd voor jezelf vrij maakt waarom niet? Doe het gewoon, en kijk een leuke film of serie; lach of huil. Zelf doe ik het een paar uur voordat ik moet slapen, na de film of serie ga ik dan ook slapen. Zo sta ik weer fris op!

Praten helpt

Zoals ik hiervoor al zei ik praten een must als je ergens mee zit. Als je het voor jezelf houdt schiet je nergens mee op, en komt het vroeg of laat er toch wel uit.. Praat met je ouders of die ene vriendin, het helpt echt!

Schrijf van je af

Ik vind het zelf heel erg opluchtend als ik het van me af kan schrijven, hier heb ik eerder ook vaker met jullie over gehad; zelf schrijf ik iedere avond op wat ik de volgende dag nog af moet maken. Zo raak ik op dat moment kwijt waar ik me druk over maakte en kan ik de volgende dag sneller en beter aan de slag. Zo werk ik veel beter! Maar ieder heeft zo ook zijn eigen manier..

Chocolade is je vriend

Chocolade is niet alleen goed als meisje als je je periode hebt en in een dipje zit. Maar chocolade is echt af en toe goed voor je vooral pure chocolade; want er zit namelijk een geluksstofje in waardoor je beter in je vel gaat zitten. Ik vind chocolade heerlijk bij de thee, ik dompel een stukje chocolade in de thee en laat het smelten ahhh, ja hier worden vrouwen nou echt blij van!

Ga sporten

Toen ik net last had van me paniekaanvallen raadde mijn psychologe me aan om te sporten net zoals Chocolade creeër je bij sporten een gelukshormoon en leid je je natuurlijk af van derest. Ook vindt ik het heerlijk om me af te reageren in de sportschool heerlijk meer dan een uur sporten, en even nergens aan denken.

Afleiding zoeken

Je kunt natuurlijk een serie of een film kijken maar je kunt ook andere dingen doen om jezelf op te vrolijken. Ga een taart bakken, zoek een recept op internet zelf vind ik de recepten van de AH app heel erg makkelijk om te maken. En ga aan de slag.. Zo heb je afleiding en denk je eventjes niet meer aan het negatieve.

Huilen mag

Soms is het goed om te huilen, gooi het eruit als je ergens mee zit. Op dat moment lijkt het niet goed te komen maar daarna als je met iemand praat los je je probleem snel op en voelt het alsof er een last van je schouders af valt. Dat is af en toe echt nodig.. Niemand is perfect, zelfs niet de perfecte Instagram koningin.. Nee, hun huilen ook af en toe van geluk en van verdriet.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!