UIT

Tips voor je school periode op een rijtje

Voor iedereen is school wel weer begonnen, tja niet iedereen vindt dat zo leuk.

Nee ikzelf kan me ook niet verheugen als ik weer terug naar school moest. Maar hoe kom je nou eigenlijk je schoolperiode goed door? Ik heb uit mijn ervaring een aantal tips op een rijtje gezet. Hopelijk kom jij je schoolperiode of misschien zelfs wel je werk (het is voor iedereen bedoelt) wel goed door te komen! Veel leesplezier.

Slaap goed

Ik weet het nog wel: je slaapt bij een vriendin, of je appt (toen MSN ja mensen..) met iedereen en nog wat. En wat gebeurd er: je slaapt veel te laat en overdag ben je niet te harden. Tja, toch misschien wat eerder naar bed gaan? Als je dit doet kun je je overdag ook wat meer focussen op je schoolwerk, niemand heeft er iets aan dat je ligt te slapen in de les.

Sla je ontbijt niet over

Toen ik vroeger heel vroeg moest opstaan had ik eigenlijk geen honger, alsnog probeerde ik die ene boterham in me mik te douwen. Ik moest wel, anders hielt ik de ochtend niet vol. Probeer dan wel variatie’s te maken en ook niet iedere dag hetzelfde te eten, zoals chocolade hagelslag bijvoorbeeld (ja ik stel mezelf aansprakelijk…) als je dit doet leef je ook nog eens gezond.

Eet voldoende, en gezond (zelfs op school!)

Zoals ik in mijn vorige punt al schreef: gezond eten is gewoon een must bij een goede concentratie. Probeer dus ook een gezonde boterham (wel iets zoets, dat mag!) en bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen voor tussendoor. Vocht heeft een mens nou eenmaal nodig. Als je dit doet ga jezelf ook niet de fout in. Probeer ook niks te kopen in de kantine; dat is meestal vet.. het mag wel maar niet iedere dag. Ik weet hoe aantrekkelijk dit kan zijn!

Zit niet alleen maar in de kantine’s

Hierin stel ik mezelf ook aansprakelijk, tja je kent het wel je vrienden hangen alleen maar in de kantine dus jij doet dit ook maar. Probeer zelf ook het initiatief te nemen en proberen te zeggen tegen je vriendinnen; zullen we even een stukje lopen over het schoolplein? Niks is zo beter als een frisse neus, vooral tijdens de pauze’s.

Bereid je voor

Vroeger deed ik iets heel leuks; in de vakantie kreeg ik namelijk mijn boeken al opgestuurd. Ik had even niks te doen op een dag dus ik dacht ik werk even voor zelfs in de vakantie. Nu denk je: je bent gek.. tja het is jou mening. Maar zo leerde ik wel dingen beter te begrijpen en zelfs voor te werken, zodat ik de eerste 2 maanden eigenlijk geen huiswerk had en geen werk in de les. Zodat ik me kon focussen op de les zelf, en ik voelde me ook sterker in me eigen schoenen staan.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!