UIT

Ultieme huishoud tips op een rijtje

Poetsen kan leuk zijn, je moet er alleen eventjes de tijd voor nemen maar hoe pak ik het aan?

Nu ik inmiddels meer als een jaar op mezelf woon: weet ik wel wat huishoudtips te vertellen, van grootmoeders huishoudtips tot mijn eigen tips, én ik vind het leuk om te delen. Daarom heb ik deze tips voor je op een rijtje gezet zoals ik altijd doe. Lees dus vooral eventjes mee.

Voordat ik op mezelf ging kreeg ik van mijn moeder van huis uit wat tips mee, dit hoeft niet voor iedereen het geval te zijn.. Maar als je op jezelf gaat moet je toch een hoop uit jezelf doen je komt er vanzelf achter dat het allemaal anders ligt.

Het kopen van nieuwe spullen

Als je op jezelf gaat moet je natuurlijk veel nieuw kopen: of als iets kapot is gegaan tijdens een verhuizing (ook meegemaakt!). Dan is het belangrijk dat je goede spullen aanschaft. Deze spullen hoeven niet duur te zijn denk hierbij bijvoorbeeld aan een:

Stofzuiger

Het is belangrijk dat je voor het stofzuigen, begint met het schoonmaken van je spullen bijvoorbeeld met een Microvezeldoekje: handig! Zelf is mij altijd geleerd om van boven naar beneden te werken. Zo maak je alles goed schoon en kun je er eventjes weer mee door.

Zelf heb ik een hond: iedere dag stofzuigen dus en druk in de weer om het huis in orde te krijgen. Zo ken je het merk: Dyson vast wel van de stofzuigers. Zo kun je voor een leuk prijsje je nieuwe stofzuiger scoren. Leuke deal! Een kwalitatief goed merk met stofzuigers die letterlijk elk hoekje schoonmaken.

Als je stofzuigt, zorg er dan voor dat je tactisch stofzuigt begin bij het begin en schuif e.v.t. spullen weg. Zo kun je makkelijker overal bij.

Ruim eerst goed op

Je kunt natuurlijk direct beginnen met het schoonmaken van je huis, maar ruim eerst wel je spullen op. Laat niks rondslingeren, en zorg ervoor dat bijvoorbeeld je prullenbak is geleegd: zet bijvoorbeeld de zak in het portiek of voor de deur zodat het niet gaat geuren.

Wassen en vlekken

Het uitzoeken van de was duurt bij mij altijd een eeuwigheid. Maar als het uitgezocht is, begint het wassen. Zelf kijk ik altijd nog in huis of er nog iets ligt: bijvoorbeeld het dekentje van de hondenmand, of een dekentje dat je in de avond gebruikt. Ook dit is belangrijk om te wassen!

Heb je last van vlekken? ossengalazeep is de oplossing! Dit is een grootmoeders tip die ik gebruikte om de vlekken uit mijn bank te halen. Plus de sojavlekken op mijn nieuwe bed. (ik at Sushi in bed, oeps)

Gooi keukendoekjes op zijn tijd weg

Over rondslingerende spullen gesproken: in de keukendoekjes zitten heel veel Bacteriën die je graag niet wil hergebruiken. Denk wel goed na want sommige doekjes kun je wassen!

Azijn is je vriend

Je hebt 2 soorten azijn: schoonmaakazijn en de originele variant. Azijn kun je gebruiken in je tuin voor onkruid, maar ook voor je ramen spik en span te krijgen. Het is ook nog eens Hygiënisch! Schoonmaakazijn kun je gebruiken om je badkamer of toilet schoon te krijgen. Handig, om in huis te hebben.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!