UIT

Ultieme huishoudtips op een rijtje

We willen allemaal wel een fris huis, niemand zit te wachten op een stinkend en goor huis.

Wij vrouwen doen daarom altijd ons best om onze huizen er tip top eruit te laten zien. Om dat te doen, doen we allemaal de raarste dingen om het weer een keurig en heerlijk ruikende huis ervan te maken. Zo heb ik mijn tips voor jou op een rijtje gezet, dus lees vooral eventjes verder!

Hondengeur neutraliseren

Wij hondeneigenaren kennen het wel, de geur die af en toe door de kamer heen hangt van je hond. Waar je bij nadenkt hoe één hond zoveel kan ruiken, tja! Daarom doe ik heel af en toe wasmiddel (de poeder variant) over mijn kleed. Na 30 minuutjes even stofzuigen en het ruikt stukken beter door je hele kamer heen. Ook gebruik ik af en toe ruikende haarproducten, dit spray ik dan na het stofzuigen over mijn kleed heen.

Allesreiniger

Ik ben gek op Allesreiniger, in verschillende geuren en kleuren. De Citroen variant vind ik denk het lekkerst ruiken of die met die bloemetjes. Jullie begrijpen vast wel welke ik bedoel, even met een doekje op mijn grote swiffer en maak daarmee je kamer schoon. Je zult merken dat je beter de vloer schoonmaakt én het ruikt natuurlijk heerlijk. En daar gaat het om!

Wasmiddel in een pannetje

Grootmoeders recept voor ruikende gordijnen en meubilair. Even op laag vuur een pannetje met bijvoorbeeld Robijntje ( vindt ik persoonlijk het lekkerst ruiken.. ) dit ligt natuurlijk helemaal aan jou! opzetten en je zult al snel het verschil merken. Kijk wel hiermee uit dat je bij het pannetje blijft staan.

Stofzuigerzak en luchtjes

Je herkent het wel: als je een stofzuiger gebruikt met zak. Die ene muffe geur die rondom de stofzuiger hangt is gewoon simelweg niet fijn. Probeer een paar druppeltjes parfum of etherische olie over je stofzuigerzak heen te gebruiken, hierna zul je tijdens het stofzuigen zeker het verschil merken.

Azijn en Ammoniak

Natuurlijk zijn deze middeltjes niet goed voor je longen, maar ze werken ouderwets toch goed! Als je gaat schoonmaken, bijvoorbeeld je douche of wc gebruik dan een klein beetje op je doekje Azijn of Ammoniak hierdoor verdwijnen alle nare luchtjes. Fijn!

Luchtverfrissers rondom je huis

Zelf gebruik ik zo’n handige luchtverfrisser, die om de 30 minuten een heerlijk luchtje verspreid. Je kunt tegenwoordig verschillende luchtverfrissers in verschillende soorten en maten verkrijgen, daar is de Action of Big Bazar en zelfs Xenos weer goed voor.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!